Hava Durumu

Tıbbiyeli olmak bir ayrıcalıktır

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kavas "Hekimler hastanın nabzını tuttuğu kadar toplumun da nabzını tutabilen bir misyonun sahibidirler. Tarih sayfaları bunun örnekleriyle doludur. 14 Mart 1919 böyle bir duyarlılığın, böyle bir adanmışlığın tarihe kaydedildiği gündür"dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2021 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2021 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Tıbbiyeli olmak bir ayrıcalıktır

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Sedat Kavas yayınladığı mesajda "Bir toplumun varlığı, ilerleyip gelişmesi sağlıklı bir hayat sürmesi ile mümkündür. Bizler sağlık çalışanları olarak toplumun sağlıklı bir hayat sürmesi için kara gün dostu ifadesinin somut örneği olan bir mesleğin mensuplarıyız. Sağlık çalışanı ve hekim olmak, başta insanı sevmek, mesleğine yürekten inanmaktır. Tıbbiyeli olmak bir ayrıcalıktır. Ne var ki, üstlendiğimiz sorumluluk da o denli ağırdır. Daha azimli, daha uzun soluklu, daha fedakâr, daha sevecen ve daha sabırlı olmayı gerektiren bu sorumluluk bir o kadar da onur verici, gurur vericidir.

Sağlık hizmeti büyük bir ekip işidir. Doktorundan hasta bakıcısına kadar, her aşamada sabır ve fedakârlık ister. Bu fedakârlık 7/24, mesai kavramı olmadan insanların mutlu edilmesi uğruna mutlulukların feda edildiği bir ömre talip olmaktır. Hekimler hastanın nabzını tuttuğu kadar toplumun da nabzını tutabilen bir misyonun sahibidirler. Tarih sayfaları bunun örnekleriyle doludur. 14 Mart 1919 böyle bir duyarlılığın, böyle bir adanmışlığın tarihe kaydedildiği gündür. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, ‘14 Mart, bu ülkenin okumuş gençliğinin bir iftihar vesilesidir’. Bundan 102 yıl önce 14 Mart 1919 günü İstanbul’da işgalci güçlere karşı bir tepki ve direniş hareketinin adıdır.

Günümüzde ise 2020 yılının Mart ayında ilan edilen koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm sağlık çalışanlarımız Ülkemizin her köşesinde kendi sağlıklarını hiçe sayarak, sevdiklerinden ayrı kalma pahasına ve hatta canlarını ortaya koyarak bir kez daha ülkenin müdafaası adına yeni bir ulusal mücadele ruhunu göstermişlerdir. Tıpkı 1919'da Kurtuluş mücadelesinde tıbbiyeden mezun olamadan şehit düşen atalarımız gibi bu pandemi mücadelesinde şehit düşen sağlık çalışanlarımızı huzurunuzda saygı ve minnetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.

 İnsanı yaşatmayı, insanın acısını azaltmayı ve insanlığa daha sağlıklı bir yaşam sunmayı ilke edinen, bu kutsal saygın ve onurlu mesleği büyük fedakârlıkla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında özveriyle çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum." dedi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.