Hava Durumu

BAŞKAN ÇAKIN UYARDI!.

Çakın "Yeni açıklanan risk haritasına göre vaka sayılarında artış olsa da Uşak hala düşük riskli iller arasında yer aldı. Fakat bu bizi rehavete düşürmesin,kaldı ki başladığımız noktada risk yüzbinde 10'lardayken bugün neredeyse ikiye katlayarak 19'lara ulaştı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2021 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
BAŞKAN ÇAKIN UYARDI!.

TEHLİKE SINIRINDAYIZ!
15 Mart Pazartesi akşamı düzenlenen Kabine Toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan tedbirlerin ve kararların devam edeceğini açıklamıştı. Bu açıklamaların üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da açıklamalarda bulunarak şehir şehir riskleri açıkladı. Toplam vaka sayısının yüz binde 19.22 olduğu 
Uşak’ta Belediye Başkanı Mehmet Çakın yazılı bir açıklamada bulundu. İl bazlı bakıldığında Uşak’ın mavi renkte ve düşük riskli iller arasında olmasından mutluluk duyduğunu belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bu başarının gururunu yaşarken diğer yandan da vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini belirtti. 6 Mart tarihinde açıklanan ilk tabloda Uşak'ın Yüzbinde 10'larda olan vaka sayısının sadece 10 günde neredeyse %100 artış göstererek ikiye katladığını belirten Başkan Çakın, Yüzbinde 30 bandının Uşak'ı riskli bölgelerin içine dahil edeceğini ve yeniden yasaklarla karşı karşıya kalacağımızın unutulmaması gerektiğini söyledi!. 

REHAVETE KAPILMAYIN!.
Çakın, “ İl bazlı açıklanan ilk risk tablosunda 
Uşak’ı mavi renkli şehirler arasında görmek bizleri çok mutlu etti. Bir yandan bu başarının gururunu yaşarken diğer yandan da rehavete kapılmamamız gerektiğini vurguladık. Son verilere göre hala düşük riskli iller arasında yer alıyoruz. Uşak olarak yakaladığımız başarının sürdürülmesi için tedbirler almaya ve bu tedbirleri uygulamaya devam edeceğiz. Tehlikenin geçmediğini bir kez daha hatırlatarak, tüm hemşehrilerimizi, maske, mesafe ve hijyen kurallarına aynı hassasiyetle uymaya davet ediyor, kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Hasan Sevgen, “ Artışın nedeni vaka yok diye vatandaşın suiistimal etmesi. Koyuveriyor yani kendisini. Koyuvermeyeceksin, tamamen bitene kadar maskemizi, hijyenimize, kurallarımıza uysak daha çabuk atlatırız. İnşallah tez zamanda diğer illerimizde de düşer. Eski sağlığımıza alışkanlıklarımıza kavuşuruz diye temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Ayrıca kentin en işlek caddesi olan İsmet Paşa Caddesi’nde polis ekipleri vatandaşlara karşı denetimleri ve uyarılara hız kesmeden devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.