Hava Durumu

Banaz Devlet Hastanesinde neler oluyor?

Edindiğimiz bilgilere göre Banaz Devlet Hastanesinde Sağlık personelinden M.C bir hafta önce Koronavirüs şüphesiyle karantina altına alınarak test yapıldı. Geçtiğimiz hafta test sonucu pozitif çıkan sağlık personelinin tedavisi yapılmak üzere Uşak Üniversitesi'ne sevkedildiği belirtildi. Aynı hastanede çalışan Hemşire eşi ise evinde karantina altında.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2020 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2020 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Banaz Devlet Hastanesinde neler oluyor?
Çin’in Wuhan kentinden başlayarak Türkiye’ye ulaşan Corona virüsü, en çok sağlık çalışanlarını etkiledi. Hayatlarını ortaya koyarak canla başla çalışan sağlıkçılar,huzursuz olduklarını anlatarak yine de  “Mesleğimiz ve insan sağlığı her şeyden önce gelir” dediler.

Dünyayı etkisi altına alarak Türkiye'ye ulaşan Corona virüsü en çok sağlık çalışanlarını etkiledi. 7/24 çalışan doktorlar, hemşireler ve hasta bakıcılar en büyük risk grubunu oluşturuyor. Hastalar ile yakın temasta olan sağlıkçıların çoğu evlerine gitmiyor, aileleri ile online iletişim kurmak zorunda kalıyor.
BANAZ DEVLET HASTANESİNDE BİR PERSONEL KORONAVİRÜS TEDAVİSİ GÖRÜYOR!. 
BİRİ DOKTOR İKİ KİŞİ KARANTİNA ALTINDA TUTULUYOR!.

Geçtiğimiz hafta içinde Banaz Devlet Hastanesinde çalışan sağlık personeli M.C'ye yapılana Koronavirüs testi pozitif çıktı. Edindiğimiz bilgilere göre koronavirüs testi pozitif çıkan sağlık personeli M.C tedavisi yapılmak üzere Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevkedildi. M.C'nin eşi yine aynı hastanede görevli Hemşire S.C ise 14 günlük ev karantinasına alınırken,kendisine yapılan testte virüse rastlanmadığı gelen belirtildi. Ancak tedbiren ev karantinası altına alındığı ve şu ana kadar kendisinde herhangi bir rahatsızlığa rastlanılmadığı gelen bilgiler arasında. 
DOKTORDA KARANTİNA ALTINDA
Yine aynı hastanede görev yapan Op.Dr. F.B.İ'nin de 14 günlük ev karantinası altına olduğu belirtilirken son durumu hakkında bilgi verilmedi. Op.Dr.F.B.İ'nin yarın koronavirüs testinden geçirileceği iddia edildi. 
VİRÜS DİŞ POLİKLİNİĞİNDE 
Edindiğimiz bilgilere göre Koronavirüs testi pozitif çıkan sağlık personeli M.C'nin diş polikliniğinde çalıştığı,bir süre gelen hastalara hizmet verdiği iddia edilirken,yapılan incelemede Koronavirüs hastası olduğu anlaşılan M.C'nin hangi süreçte kimlerle temasa geçip geçmediğinin araştırılmadığı iddia edildi. Banaz Devlet Hastanesinin bir çok polikliniğinde dönüşümlü hizmet verildiği belirtilirken hatta bazı polikliniklerin bu nedenle tedbiren kapatıldığı belirtilirken diş polikliniğinin tam zamanlı çalıştığı iddia edildi. 
TANI KİTİ YOK!. 
Banaz Devlet Hastanesine gelen hastaların bir çoğunda koronavirüs belirtisi olduğu iddia edilirken tanı kiti olmadığından teşhisin mümkün olmadığı belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından dağıtılan Tanı Kitinin yetersizliği nedeniyle çoğu hastanın "MEVSİMSEL RAHATSIZLIK" denilerek gönderildiği de  gelen bilgiler arasında. 
 KRİTİK SORULAR!?
Biri doktor iki kişinin karantina altında tutulduğu,Diş polikliniğinde çalıştığı iddia edilen bir sağlık personelinin de Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Koronavirüs tedavisinde olduğu belirtilen Banaz Devlet Hastanesinde, İlçenin 65 ve yaş ve üstü nüfusunun fazlalığı göz önünde bulundurulduğunda; Banaz Devlet Hastanesinin yoğun bakım servisi hazırlıklı mıdır, yeterli sayıda yatak ve solunum cihazı var mıdır? Kaç test yapılmıştır ve bunlardan kaçı pozitif çıkmıştır? Yeterli sayıda test var mıdır?Ve ilk gözlemlere göre şikayeti mevsimsel de olsa Koronavirüs belirtisiyle gelen vatandaşlara test yapılıyor mu,soruları yetkililer tarafından yanıtlanmak üzere cevap bekliyor!?. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.