Hava Durumu

Alaşehir Belediyesinden 2 bin aileye gıda yardımı

Manisa'nın Alaşehir Belediyesi tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında ekonomik yönden sıkıntı yaşayan vatandaşlara gıda yardımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2020 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2020 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Alaşehir Belediyesinden 2 bin aileye gıda yardımı

Alaşehir Belediyesi tarafından korona virüs önlemleri kapsamında ekonomik yönden sıkıntı yaşayan 2 bin aileye gıda yardımı yapıldı. İçerisinde bakliyat, çay, şeker, yağ gibi temel gıda maddeleri bulunan poşetler ev ev dağıtıldı. Dağıtımlara Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi Selen Öküzcüoğlu da eşlik etti.

Tespit ettikleri 2 bin aileye gıda yardımlarına başladıklarını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Yaklaşık 2 bin yardım kolisini 2 bin aile ile buluşturmayı hedefliyoruz. Arkadaşlarımız bunları birer birer tespit ettiler. Bildiğiniz gibi korona virüs salgını nedeniyle hem sağlığımız, hem ekonomimiz tehdit altında, çalışamayan iş yerleri, çalışamayan dükkanlar var, işlerinden olan arkadaşlarımız var, önceliği onlara vermek kaydıyla bir can suyu olsun, bir yardım olsun karınca kararınca yardımlarımızı ulaştıracağız. Ben bu kolilerin paketlenmesinde yer alan gönüllülere, hiç istemeden bize yardım kolilerini gönderen yardımseverlere, belediye çalışanlarıma teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun, inşallah güzel günler yakındır, hep beraber bu tehlikeyi atlatacağız diye umut ediyorum, lütfen evinizde kalın" dedi.

Belediye sağlık çalışanlarına koruyucu siperlik dağıttı

Alaşehir Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de etkili olan korona virüs salgınına karşı önlem çalışmaları kapsamında, Alaşehir’de hizmet veren 13 aile hekimliğinde görev yapan doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına maskeler üzerinde kullanılan kendi yaptırdığı koruyucu siperlikleri dağıttı. Koruyucu siperlikler, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve belediye görevlileri tarafından dağıtıldı.

Korona virüsle ilçe genelinde etkin bir mücadele sergileyen Alaşehir Belediyesi ilçedeki sağlık çalışanlarına da her türlü desteği sağlıyor. Alaşehir Belediyesi son olarak yaptırdığı koruyucu siperlikleri ilçedeki 13 aile hekimliğinde görevli doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına hediye etti. Sağlık çalışanları siperlikler için belediye çalışanlarına ve Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'na teşekkür etti.
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu yaptığı açıklamada, "Virüs gezmez, insanlar gezerek, virüsü birbirlerine bulaştırır dolayısıyla, mümkün olduğu kadar evde kalalım, sağlıklı kalalım. Küresel bir salgın olan korona virüse karşı ilçemiz çapında aldığımız ve almaya devam ettiğimiz önlemler kapsamında, bu günde sağlık çalışanlarının maskelerinin üzerlerine takılan siperlik maskeler yaptırdık. Belediyemiz maskelerin üzerine takılan siperlikler yaptırdı. Aile hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza bunları hediye ediyoruz. Küresel bir krizden geçiyoruz. Ülkemiz ve dünya küresel bir enfeksiyonla karşı karşıya. Tabi ki bunun da en ön safhada çalışanları sağlık çalışanları. Onlara minnettarız. Virüs gezmez, halk gezdikçe, virüsü birbirine bulaştırıyor. Onun için mümkün olduğu kadar kendilerini evde tutsunlar. Sosyal mesafeyi korusunlar." dedi.
Aile hekimi Dr. Yaşar Adnan Metin ise, "Halkımızın mümkün olduğunca evden çıkmamaları gerekiyor. Hijyen kurallarına uymaları gerekiyor. Ne kadar önlem alırsak, o kadar kendimizi koruruz." diye konuşarak Başkan Öküzcüoğlu'na siperlikler için teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.