Hava Durumu

UŞAK BELEDİYESİ PATİLİ DOSTLARIN YANINDA

KAPASİTE ARTTI; TEDAVİ İMKANI GÜÇLENDİ

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2022 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
UŞAK BELEDİYESİ PATİLİ DOSTLARIN YANINDA

Son zamanlarda birçok önemli projeyi hayata geçiren Uşak Belediyesi bu sefer de sokak hayvanları için inşa edilen Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, birçok Uşaklı hayvansever, sivil toplum kuruluşları ve farklı okullardan öğrenciler katılım sağladı. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin ilk konuklarını ise yuvalarına Başkan Çakın kavuşturdu.

Eski Gediz Yolu üzerinde bulunan mevcut barınağın üst kısmına Tarım ve Orman Bakanlığı’nın katkılarıyla Uşak Belediyesi tarafından inşa edilen Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi renkli bir programla açıldı.

Çeşitli ilk ve orta okullarda okuyan öğrencilerin katılım sağladığı ve sokak canlılarıyla buluştuğu programda maskotlar da eğlenceye ortak oldu. Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak adına Uşak Belediyesi tarafından hazırlanan Efecan Sevimli Dostlar boyama kitabı da miniklere hediye edildi.

KAPASİTE ARTTI; TEDAVİ İMKANI GÜÇLENDİ
Mevcut barınağa ilave olarak 85 adet tekli padoka ve yaklaşık 100 köpek barındırma kapasitesine sahip olan, daha iyi fiziki koşullar vaat eden Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi bir de kliniğe ev sahipliği yapıyor. Klinik içerisinde röntgen cihazı da dahil olmak üzere hayvan tedavisinde ihtiyaç duyulan birçok cihaz yer alıyor.

Sokak canlılarının yeni yuvası sayesinde yardıma muhtaç hayvanlar hem rehabilite edilebilecek hem de gerekli tedaviler tamamlanana kadar daha uygun koşullarda barınabilecek.

UŞAK BELEDİYESİ PATİLİ DOSTLARIN YANINDA
Son bir yılda yaklaşık 800 köpek ve 300 kediye kısırlaştırma, aşılama, mikroçip uygulaması yapan Uşak Belediyesi, yardıma muhtaç hayvanların da imdadına koşuyor. Bunun yanı sıra Uşak Belediyesi gelen ihbarlar ve tespit edilen durumlar sonucu 2500 yaralı hayvanın tedavisini gerçekleştirdi.

“AZ LAF ÇOK PROJE”
Az laf çok proje diyerek çıktıkları yola Geçici Bakımevi’ni de dahil ettiklerini ifade eden Başkan Çakın: “Mevcuttaki hayvan barınağımızın kapasitesini önemli oranda arttıracağımız ve daha nezih, daha iyi imkanlara sahip olan geçici Sokak Hayvanları Geçici Bakımevimizin açılışını sivil toplum kuruluşlarımızla, hayvan severlerimizle ve çocuklarımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. İçerisinde donanımlı bir tedavi merkezi de olan bu yeni barınağımızın şehrimize ve can dostlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Elbette bu konuda son derece hassasız ve yaratılanı Yaratan’dan ötürü seviyoruz. Biz bu bakış açısına sahibiz ve bu şekilde çalışıyoruz. Bundan sonra da yeni yapacağımız yatırımlarla birlikte bu konuda daha fazla farkındalık oluşturmaya, sokak hayvanlarını sahiplenmeyi özendirici faaliyetlerde bulunmaya ve ihtiyaç duyan sokak hayvanlarımıza da en kısa süre içerisinde ulaşmaya devam edeceğiz. Sokak canlılarımızın gereken tedavilerini ve bakımlarını yapıp yeni sahiplerine ulaşana kadar da burada en güzel şekilde barındırmayı hedefliyoruz. Tekrar yeni projemizin tüm Uşak’ımıza, hayvan severlerimize ve can dostlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İLAVE 13 BİN METREKARE ALAN KAZANDIRILDI
Uşak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Alim Özcan ise, “Yeni ilave ek barınağımızın açılışını hep birlikte gerçekleştirdik. İlave barınak olarak 100 padok daha artışımız oldu. Bu sayede eski barınağımızda kullanılan 35 padok ile toplamda 135 padok sayısına ulaşmış olduk. Bunlardan 85 tanesi ırkına ve cinsine göre ayırmayı sağlayan tekli padoklardan oluşuyor. Bunun yanı sıra 10.000 metrekare olan kapalı alanımızı 23.000 metrekareye çıkardık. Ayrıca iki katlı bir de klinik inşa ettik. Klinik içerisinde tedavi için gereken tüm araç gereçlerin yanı sıra bir de röntgen cihazıyla can dostlarımıza hizmet vereceğiz. Rehabilitasyon, sağlık, besleme ve tedavi faaliyetlerinin hepsini gerçekleştiriyoruz. Tüm hayvanseverlerimizi ziyaret için bekliyoruz.” dedi.

Programa katılan Patigiller Derneği Başkanı Şakir Emre Gözler, Uşak Hayvanları Koruma Kurtarma Yaşatma Derneği Başkanı Hazal Naz ve Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ise barınağın değerli bir hizmet olduğuna dikkat çekti.

Öte yandan sokak canlılarını tema alan ve ilkokul öğrencilerinin ellerinden çıkan resimler de ödülünü buldu. İki farklı yaş grubunda düzenlenen resim yarışmasında, Ömer Dönmez Toklu Ortaokulu’ndan Ela İdil Cesur ve Eşe Halil Erdoğdu İlkokulu’ndan Gökçen Şengül birinci olarak 1500 TL’lik büyük ödülü kazandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.