Hava Durumu

Tekstil Fabrikasında yangın

Bir itfaiyeci göçük altında kaldı, kaynak kıvılcımından başladığı belirtilen yangın sekiz saatlik çalışmayla söndürülebildi. Yangın söndürme çalışmaları esnasında 4 itfaiyeci yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2022 03:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2022 03:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Tekstil Fabrikasında yangın

Edinilen bilgiye göre; Uşak Deri ve Karma Organze Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Pamuk elyafının bükülmesi ve iplik haline getirilmesi işlemlerinin yapıldığı fabrikada çıkan yangında, alevler bir anda bütün binayı kapadı.

İhbar üzerine çok sayıda itfaiye, jandarma ve tedbir amaçlı sağlık ekipleri fabrikaya sevk edildi. Kaynak yapıldığı sırada çıktığı öne sürülürken yangının kontrol altına alınabilmesi için Uşak Belediyesi İtfaiyesi ve OSB itfaiyeleri ekipleri yoğun mücadele  etti.

 
Çevre iller ve ilçelerden gelen itfaiye ekiplerinin yangına bütün hızıyla müdahalesi devam ederken Uşak Valisi Turan Ergün de yangın yerine gelerek İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kılıç'tan bilgiler aldı.


Açıklamalarda da bulunan Vali Ergün, yangının çıkış sebebinin çatıda yapılan kaynak olduğunun, detayların yangın raporunda belirleneceğini ve 3 itfaiye erinin de dumanlardan etkilendiğini açıkladı. Ayrıca Vali Ergün, gözyaşlarına hakim olamayan fabrika sahibine de tesellilerde bulunarak geçmiş olsun dileklerini iletti


4 saattir devam eden yangında meydana gelen çökmede, bir itfaiyeci enkaz altında kaldı. Arkadaşını göçük altından kurtaran itfaiyecilerden biri sinir krizi geçirdi.
Uşak Deri ve Karma Organze Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında, saat 10.00 sıralarında başlayan yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin yoğun çabası devam ediyor. Pamuk elyafının bükülmesi ve iplik haline getirilmesi işlemlerinin yapıldığı fabrikada çıkan yangına, Uşak Belediyesi ve OSB itfaiyeleri ekiplerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen takviye ekiplerle müdahale ediliyor.

Yaklaşık 4 saattir fabrikayı saran alevlerle mücadele eden itfaiye ekiplerinin yoğun çabası devam ederken, yanan fabrikanın çatısı bir anda çöktü. Yaşanan göçük sırasında içeride söndürme çalışması yapan itfaiye eri Tayfun Gürses, enkazın altında kaldı. Arkadaşlarının yardımıyla enkaz altından çıkarılarak ambulansa alınan itfaiye eri, hastaneye sevk edildi. Yaralı itfaiyecinin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, saatlerdir devam eden yangına canla başla müdahale eden itfaiyecilerden birisi, arkadaşının göçük altına kaldığını görünce sinir krizi geçirdi. Büyük bir şok yaşayan itfaiyeciyi, ekip arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı.


Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in de çalışmaları yakından takip ettiği yangın, ekiplerin yaklaşık 8 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları ise devam ediyor. Öte yandan yangın yerine gelerek açıklamalarda bulunan Uşak Valisi Turan Ergün, yangının çıkış sebebinin çatıda yapılan tadilat işleminden kaynaklı olduğunu ancak raporun yangın söndürüldükten sonra çıkacağını açıklamıştı.

4 itfaiye eri hastaneye kaldırıldı
Çıkan yangına müdahale etmek isteyen çok sayıda itfaiye ekiplerinden 3’ü, dumanlardan etkilenerek hastaneye kaldırılırken bir itfaiye eri de yangında binanın tavanının çökmesi sonucunda göçük altında kaldı. Göçükten kurtarılan itfaiye eri de hastaneye kaldırılırken durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.