Hava Durumu

MOTOR YARIŞLARI NEFES KESTİ

40 yarışçının 5 ayrı kategoride ter döktüğü turnuva iki gün boyunca yarışseverler tarafından heyecanla takip edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2022 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2022 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
MOTOR YARIŞLARI NEFES KESTİ

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’yla daha önce de ilgi odağı olan Uşak Süpermoto Pisti’nde gerçekleşen yarışlar Türkiye’nin dört bir yanından katılan yarışmacılar ve balkan ülkelerinin temsilcileriyle tamamlandı.

Zorlu parkurda 5 farklı kategoride kıyasıya mücadele eden 40 yarışçı 300 metresi off-road olan 1620 metre uzunluğundaki zorlu pistte izleyenlere coşkulu dakikalar yaşattı.

Avrupa Şampiyonası’nda 3 birincilik!

BMU Avrupa Süpermoto Şampiyonası'nda 3 farklı kategoride temsilcilerimiz ipi göğüsledi.  Yarışmalarda açık kategorisinde Adem Işık, 85cc'de Egehan Çalhan, S3'te Ares Stefan Bengiç birinci oldu. 65cc'de ise Romanya temsilcisi Iovita Mark birinciliği elde etti.

Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışlarında açık kategorisinde Ares Stefan Bengiç, 65cc'de Ahmet Berkay Sarıay, 85cc'de Egehan Çalhan, 50cc miniklerde Poyraz Bor ve 50cc juniorda Eymen Çalhan birinciliği elde etti.

Vatandaşların ücretsiz bir şekilde izleyebildiği yarışlarda dereceye giren sporculara ödüllerini Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ve beraberindeki heyet takdim etti.

“Uşak söz sahibi şehirlerden biri”

Uşak’ın Türkiye’nin en iyi motocross pistlerinden birine sahip olduğunu ve sadece bölgede değil ulusal bazda öncü olduğunu kaydeden Başkan Çakın bundan sonra da bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Motor sporlarıyla ilgilen gençlere dev hizmet

Başkan Çakın, yarışlara hazırlanmak isteyen gençlere güvenli bir alan olarak Uşak Süpermoto Pisti’ni işaret etti. “Uşak Süpermoto Pisti eğitim amaçlı olarak da hizmet veriyor. Gençlerimiz motocross pistimize gelip motor sporlarının eğitimini alabilir, yarışçı olmak için gereken altyapıyı elde edebilirler. Herkesi Belediyemizin motocross pistine davet ediyorum.” ifadelerini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.