Hava Durumu

100. YIL KURTULUŞ KONSERLERİ AHMET ŞAFAK İLE BAŞLADI

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı münasebetiyle şehirde birçok etkinlik düzenleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2022 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2022 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
100. YIL KURTULUŞ KONSERLERİ AHMET ŞAFAK İLE BAŞLADI

Bu kapsamda gerçekleştirilen Ahmet Şafak konseri ise vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Milli ve manevi duyguların kabardığı konser büyük bir coşkuya sahne oldu. Konser alanı Türk Bayraklarıyla kırmızı beyaza büründü.

Kurtuluş 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen ve geçmişe ışık tutan sergiler, Milli Mücadele günlerini gözler önüne seren tiyatrolar, o günlere birebir tanık olmaya imkan sunan diorama açılışı gibi programlar konserlerle taçlanıyor.

Dün gece Atapark’ta gerçekleşen İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun mehter gösterisi geceye renk katarken Ahmet Şafak konseriyse duyguları doruğa çıkardı.

Konsere Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, Milliyetçi Hareket Partisi Uşak İl Başkanı Ayhan Kinden ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KURTULUŞUN 100. YILI AHMET ŞAFAK İLE COŞKUYA SAHNE OLDU

Ahmet Şafak, Oğuzhan Koç, Manga, Kıraç ve Demet Akalın gibi sanatçıların yer alacağı konserlerden ilki olan Ahmet Şafak konseri vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Birbirinden eşsiz türküleriyle ve şarkılarıyla sahneye çıkan Ahmet Şafak’a konserin başından sonuna kadar tüm vatandaşlar eşlik etti.

“MİLLİ MÜCADELE’NİN ŞEHRİ UŞAK”

Ahmet Şafak’a hediyelerini takdim eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın” Bu özel günümüzde bizlerle birlikte olduğu için kıymetli sanatçımız Ahmet Şafak beyefendiye huzurlarınızda çok teşekkür ediyor, kendisini kurtuluşun ve Millî Mücadelenin şehri Uşak’ımızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu toprakların ilelebet Türk yurdu olarak kalması ve gelecek nesillere de bu ruhun aktarılması için Uşak Belediyesi olarak bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul sanatçı Ahmet Şafak’a teşekkürlerini sunarak “100 Yıl önce bu topraklarda büyük savaşlar meydana geldi, Allah’a hamdolsun bu millet büyük zaferler kazandı. Rabbim İnşallah bir daha bu millete Kurtuluş Savaşları yaptırmasın. Ülkemizde bağımsız hür bir şekilde yaşamaya devam edelim. Türk Milleti ilelebet bu topraklarda payidar olsun.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Uşak İl Başkanı Ayhan Kinden ise Uşak halkını selamlayarak şehrin kurtuluşunun 100. yılını kutladı.

TÜRK MİLLETİ BELKİ İŞGAL EDİLEBİLİR AMA KESİNLİKLE TESLİM ALINAMAZ

Konser sonrası verdiği röportajda Ahmet Şafak yapılan organizasyondan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Çakın’a teşekkürlerini sunarak duygularını şöyle ifade etti;” Milletimiz Birinci Dünya Savaşı’nın o zorlu şartları içerisinde yedi düvele karşı mücadele ettikten sonra işgal edilme durumu karşısında dünyada çok az milletin gerçekleştirebileceği bir birliktelik ruhuyla yeniden ayağa kalkmış ve düşman işgaline son vermiştir. Türk Milleti’nin tarihi yürüyüşü; yiğitlik, kahramanlık ve bir bağımsızlık karakteri ortaya koymuştur. Böyle bir günde, bu güzel organizasyonda çok kıymetli Uşaklılarla bir arada olduğum için bahtiyarım. Böyle özel bir günde burada olmamız bizim için çok ayrıcalıklı. Türk Milleti belki işgal edilebilir ama kesinlikle teslim alınamaz. Bugün Uşak ve tüm Türkiye sathı bunu bizlere göstermiştir.” sözleriyle ifade etti.

VATANDAŞLAR KONSERDEN MEMNUN KALDI

Konser için Kütahya Gediz’den Uşak’a gelen Altıntaş çifti “Kurtuluşun 100. yılında milli ve manevi değerlere sahip sanatçılarımızın şehrimize gelmesi bizi çok mutlu etti. Hizmetlerinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ederiz.” dediler.

Konsere katılan vatandaşlarımızdan Havva Nur, “Çok mutlu oldum ve gururlandım. Bu tür etkinliklerin her zaman olmasını diliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yurtdışında yaşayan Hacı Akman ise, “Anlatmak değil yaşamak gerekiyor, tatili bırakıp konsere geldik.” dedi.

Konsere katılan seyircilerden Süheda Altıntaş, “Çok güzel ve eğlenceli bir konserdi. Uşak Belediyesi’ne ve başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

KONSERLER DEVAM EDECEK

Kurtuluşun 100. Yılı dolayısıyla düzenlenen konserler 4 Eylül’e kadar her gün saat 21.30’da Atapark’ta devam edecek. 1 Eylül’de Manga, 2 Eylül’de Oğuzhan Koç, 3 Eylül’de Kıraç, 4 Eylül’de ise Demet Akalın kurtuluş sahnesinde olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.