Hava Durumu

Yeni merkezin ilk etkinliği

Ayak tenisi, sokak basketbolu, kum voleybolu, tenis ve cirit gibi farklı branşlarda turnuvalar düzenleyen ve yaz boyunca yaklaşık 900 sporcuyu etkinliklerle buluşturan Uşak Belediyesi, son olarak masa tenisi ve satranç branşlarına yönelik iki yeni turnuva gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2021 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2021 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Yeni merkezin ilk etkinliği


Satrançta 107, masa tenisinde ise 105 sporcu kazanmak için ter döktü. Hem yetenek tespitinin hem de spora teşvikin sağlandığı ödüllü turnuvaların final programıysa Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın katılımıyla düzenlendi.

Sporun ve sporcunun daima yanında olan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Belediyemiz tarafından düzenlenen masa tenisi ve satranç turnuvalarımızın finalini ve ödül törenlerini yaptık. Pandemi sonrası kısıtlamaların hafiflemesiyle birlikte Uşak Belediyesi olarak hızlı bir şekilde kültürel ve sportif aktivitelerimize yoğunlaştık. Sporun, her anlamda gençlerimizin zihinsel ve fiziksel olarak gelişimi için son derece önemli olduğunun farkındayız. Bu kapsamda bizde Belediye olarak hemşehrilerimizi spora teşvik etmek ve onlara bu ortamları sağlamak için bu tarz turnuvaları sık sık gerçekleştirmeye devam etmek istiyoruz. Bizler sporun ve sporcunun yanında olmaya daima devam edeceğiz.” dedi.

YENİ MERKEZİN İLK ETKİNLİĞİ

Satranç turnuvasının, Uşak’a yeni kazandırılan Şerafettin Sağıroğlu Eğitim ve Yaşam Merkezi’ndeki ilk etkinlik olduğuna dikkat çeken Başkan Çakın, “Bu bizleri son derece mutlu etti. Buranın hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Merkezimizin şehrimize kazandırılmasını sağlayan hayırseverimize de ayrıca çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

8, 10, 14 ve 18 yaş altı olmak üzere dört farklı kategoride düzenlenen ve geçtiğimiz hafta başlayan Cumhuriyet Satranç Turnuvası dün düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Birinciler 1000’er TL, ikinciler 750’şer TL, üçüncülerse 500’er TL ödül kazandı.

Küçükler(bay-bayan), yıldızlar(bay), gençler(bay), büyükler(bay-bayan) ve veteranlar(bay) kategorilerinde düzenlenen masa tenisi turnuvasındaysa birinciler 500’er TL, ikinciler 400’er TL, üçüncülerse 300’er TL ödül aldı. Öte yandan dereceye giremeyen tüm katılımcılara mansiyon ödülleri verildi.

Turnuvalarda mücadele etmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını paylaşan sporcularsa bu tarz turnuvalara katılmanın kendilerini geliştirdiğini ve artarak devam etmesini istediklerini kaydetti.

Ödül törenine Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Osman Tekbaş ile Kemal Solakhan ve çok sayıda seyirci katıldı.

Öte yandan Uşak Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan cirit turnuvası Cumartesi günü oynanacak müsabakalarla başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.