Hava Durumu

Sivasspor: 3 - Konyaspor: 1

Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor, Konyaspor’u ağırladı. Mücadele ev sahibi ekibin 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2021 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2021 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Sivasspor: 3 - Konyaspor: 1

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
55. dakikada Konyaspor’da Sekidika’nın ortasında Kravets’in kafa vuruşu direkten döndü. Dönen topu Zymer tamamladı. 1-1
67. dakikada Hakan Arslan’ın pasında ceza sahsında içerisinde topla buluşan Kayode meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-1
86. dakikada ceza sahası içerisinde Kayode'ye yapılan hareketi maçın hakemi penaltı olarak değerlendirdi. Beyaz noktanın başına geçen Robin Yalçın topu filelerle buluşturdu. 3-1

Stat: Yeni 4 Eylül
Hakemler: Zorbay Küçük xx, Erdem Bayık xx, Bilal Gölen xx
Sivasspor: Ali Şaşal Vural xx, Uğur Çiftçi xx, Coffie x (Claudemir dk. 66 x), Robin Yalçın xx, Camara xx, Ahmet Oğuz xx, Hakan Arslan xx, Fajr xx (Kone dk. 90+4 ?), Gradel xx (Caner Osmanpaşa dk. 82 ?), Tyler Boyd x (Erdoğan dk. 66 x), Yatabare x (Kayode dk. 66 x)

Yedekler: Muammer Yıldırım, Samassa, Jorge Felix, Alaaddin Okumuş, Ninga
Teknik Direktör: Rıza Çalımbay
Konyaspor: Sehic xx, Adil Demirbağ x (Daci dk. 82 ?), Abdülkerim xx, Skubic xx, Guilherme xx, Jevtovic x (Diomande dk. 74 x), Shengelya x (Sekidika dk. 46 x), Hadziahmetovic xx, Rahmanovic x (Milosevic dk. 46 x), Zymer xx, Cikalleshi x (Kravets dk. 46 x)
Yedekler: Erten Ersu, Volkan Fındıklı, Oğuz Kaan Güçtekin, Barış Yardımcı, Musa Çağıran
Teknik Direktör: İlhan Palut

Goller: Yatabare (dk. 27), Kayode (dk. 67), Robin Yalçın (dk. 87 pen.) (Sivasspor), Zymer (dk. 55) (Konyaspor)
Kırmızı kartlar: Hakan Arslan (dk. 80) (Sivasspor)
Sarı kartlar: Robin Yalçın (Sivasspor), Abdülkerim, Diomande (Konyaspor)

Konyaspor galibiyeti sonrası konuşan DG Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, “Net bir skorla kazandık. Oyuncu arkadaşlarımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum” dedi.

Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor, sahasında İH Konyaspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, hastalığının iyiye gittiğini ifade ederek, kendisini tedavi eden doktorlara teşekkür etti. Başkan Otyakmaz, “Takımımızı biliyorduk. Salgın sezon başından beri bizi etkilemişti. İkinci yarı ile birlikte maç trafiğinin azalmasıyla, takımda covid olacak kimsenin kalmamasıyla ve virüsün bizden uzak olması neticesinde takım toparlandı. Yavaş yavaş puanlar almasını bildik. Bugün de önemli bir karşılaşma oynadık. Bizim biraz daha yukarılara oynamamız için önemli bir karşılaşmaydı. Net bir skorla kazandık. Oyuncu arkadaşlarımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum” dedi.

“Bakalım bu puanlar bizi nereye götürecek”
Bir gazetecinin 'Avrupa kupaları hedefi ile ilgili ne düşünüyorsunuz' şeklindeki sorusu üzerine Otyakmaz, “Tabii ki sonuna kadar kovalamamız lazım. Biz bütün maçlarımıza puan kazanmak için çıkıyoruz. Bundan sonraki karşılaşmalarımız da öyle. Önemli karşılaşmalarda olacak. Ligin kaderini etkileyecek karşılaşmalara da çıkacağız. Orada en hazırlıklı ve en iyi şekilde hazırlanıp puanlarımızı almak istiyoruz. Bakalım bu puanlar bizi nereye götürecek” diye konuştu.

Sivasspor'dan Galibiyet pozu
Süper Lig’in 34. haftasında DG Sivasspor, sahasında Konyaspor’u 3-1 mağlup ederek haftayı galibiyetle kapattı. Yiğidolar maç sonu soyunma odasında galibiyet pozu verdi.
Sivas Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan maçta Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 27. dakikada Mustapha Yatabare, 68. dakikada Kayode ve 88. dakikada penaltıdan Robin Yalçın kaydetti. Ligdeki 11. galibiyetini elde eden ve Gençlerbirliği maçı öncesi moral bulan Yiğidolar, müsabaka sonunda büyük sevinç yaşadı. Sivassporlu futbolcular, Konyaspor maçının ardından soyunma odasında galibiyet pozu verdi.
Kulüp tarafından paylaşılan fotoğraf sosyal medyada büyük beğeni topladı.

Rıza Çalımbay: "Yukarıdakileri yakalamaya çalışacağız"
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, "8 maçımız kaldı ve bunlar kolay maçlar değil. Alabildiğimiz kadar maçları almaya çalışacağız ve yukarıdakileri yakalamaya çalışacağız. Ben takımıma güveniyorum iyi şeyler yapacağız" dedi.
Süper Lig’in 34. haftasında Sivasspor, sahasında karşılaştığı İH Konyaspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Zor bir maç oynayacağımızı biliyorduk. Konyaspor güçlü bir takım. Maçta düşündüğümüz gibi çıktı. Bayağı pozisyonlar yakaladık. Bazılarını attık, bazılarını da atamadık. Belli bir istikrar yakaladık. O istikrarın devam etmesi için bu maç çok önemliydi. Bizim için kırılma maçı gibi bir maçtı bu. Bütün oyuncularım da işin bilincindeydi. Hepsi elinden gelen gayreti gösterdi. Antrenmanlarda olsun, maçlarda olsun oyuncularım mükemmel şekilde çalışıyorlar. Şu anda güzel bir seri başlattık bu böyle devam ediyor. Kalan son 8 maçımızı da iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. Hepsinin bilincindeyiz" dedi.

"Hakan’ın kırmızı kartına üzüldüm"
Çalımbay, Kaptan Hakan Arslan’ın kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasına üzüldüğünü belirterek, "Sadece bugün Hakan’ın kırmızı kart görmüş olmasına üzüldüm. Onun dışında özellikle 10 kişi kaldıktan sonra zorlandığımız anlar oldu ama başta kalecimiz olmak üzere mükemmel bir şekilde defans yaptık ve yakaladığımız pozisyonları değerlendirdik. Takımımı tebrik ediyorum bu zor süreçte güzel şeyler yapıyorlar. Çünkü biz baya sıkıntılardan sonra buralara geldik. Bu takım iyi bir takım" ifadelerini kullandı.

"Avrupa kupalarında çok daha iyi şeyler yapacaktık"
Rıza Çalımbay, oynadıkları Avrupa maçlarında şanssızlıklar yaşadıklarını da söyleyerek, "Bizim tek üzüldüğümüz nokta, biz Avrupa kupalarında çok daha iyi şeyler yapacaktık. Ama çok büyük şansızlıklar ve sıkıntılar yaşadık. 12 veya 13 kişi Avrupa maçlarına çıktığımız oldu. Bize göre iyi bir gruptu ve biz o gruptan çıkabilirdik eğer bu şansızlıkları yaşamasaydık. Bunu atlattıktan sonra da bütün gayemiz lig oldu ve ligde de şu an gayet iyi bir şekilde gidiyoruz. Önemli olan zaten sonunu da iyi bir şekilde bitirebilmek onu da inşallah yapacağız. 8 maçımız kaldı ve bunlar kolay maçlar değil. Alabildiğimiz kadar maçları almaya çalışacağız ve yukarıdakileri yakalamaya çalışacağız. Ben takımıma güveniyorum iyi şeyler yapacağız" diye konuştu.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.