Hava Durumu

Deli Doru

Atın iyisine Doru yiğidin iyisine Deli derler atasözünün yakıştığı 11 kişilik cirit takımının 12 yaşındaki üyesi Hasan Taşavlı'nın tek korkusu atının sakatlanması

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2022 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2022 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Deli Doru

Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'nde gösteri yapan Uşak Alparslan Atlı Cirit Kulübü'nün en küçük üyesi 12 yaşındaki Hasan Taşavlı, hem cesaretiyle hem de atlara olan tutkusuyla görenleri hayrete düşürüyor.

Henüz altı aylıkken at binmeye başlayan ve babası da cirit takımında olan 12 yaşındaki ciritçi Hasan Taşavlı, Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'nde ilgi odağı oldu. 'Küçük Bey' isimli atıyla arasındaki bağı anlatan Hasan Taşavlı, “At ile sahibi arasında anne çocuk gibi çok kuvvetli bir bağ vardır. Atlar çok hisli hayvanlar ve at, sahibi öldüğünde günlerce bir şey yemiyor, sadece su içiyor. En sonunda da dayanamayıp ölüyor. Bu bağ benim için bambaşka. Benim atımla aramdaki bağ da bu yüzden çok kuvvetli” ifadelerini kullandı.

En büyük korkusu atının sakatlanması
Yaş ortalaması 30'un üzerinde olan 11 kişilik ekibin içinde yaşıyla ve yeteneğiyle dikkati çeken ve oyunun bir bölümünde babasının yerine oyuna giren küçük Hasan, "Cirit sporunun tehlikelerine karşı bir korkun var mı?" sorusuna ise, “Hayır tehlike beni korkutmuyor, sadece bugün oynadığımız yerde çukurlar vardı. Çukurlar olduğunda ben düşsem bir sıkıntı olmaz, en fazla bacağım kırılır, o da olabilecek bir şey. Ama korktuğum şey atın ayağının çukura girmesi. Çünkü atın ayağı kırılıyor, iltihaplanma olabiliyor ve bu durum beni çok korkutuyor” şeklinde cevap verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.