Hava Durumu

Salihli OSB’den ağaç seferberliği

- Manisa’nın Salihli ilçesindeki Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2021 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2021 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Salihli OSB’den ağaç seferberliği

Bölge Müdürlüğü tarafından geçmiş yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmalarına 2021 yılında da devam edilerek yeni fidanların dikim çalışmalarına başlandı. Bölge Müdürlüğünün Fen İşleri biriminin ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, 10 dönümlük alan içerisinde toplam 300 adet kayısı fidanı toprak ile buluştu. Yapılan dikim işleminin ardından fidanlara can suyu verilerek fidanlar yeniden hayat buldu.

Daha önceki yapılan çalışmalar kapsamında 2. Etap parselasyon çalışmaları sonucunda sanayi parselleri içerisinde kalan 3 bin adet zeytin ağacının, budama işlemleri ardından titiz bir çalışma sonucunda zarar verilmeden yerinden sökülerek koruma bantlarının içerisindeki yeni yerlerine taşındığı bildirildi.
OSB’nin mevcut alanı içerisinde, 200 dönümlük alanda toplam 40 bin zeytin ağacının bulunduğu vurgulanırken, ağaçlandırma çalışmalarına her yıl belirli aralıklarla devam edileceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.