Hava Durumu

Makine ihracatı 7 ayda 13 milyar dolar

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından yapılan açıklamaya göre, temmuz sonu itibarıyla Türkiye'nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı 13 milyar dolar oldu.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2021 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2021 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Makine ihracatı 7 ayda 13 milyar dolar

İSTANBUL (İGFA) - Yılın ilk 7 ayı sonunda ihracatını 2019’a göre yüzde 16, 2020’ye göre ise yaklaşık yüzde 32 artıran makine sektörünün serbest bölgeler dâhil toplam ihracatı 13 milyar dolar oldu. Sektörün en büyük ihracat pazarları Almanya, ABD ve Birleşik Krallık’a toplam makine ihracatı 3 milyar doları buldu. İtalya ve Fransa’nın da dâhil olduğu ilk 5 ülkeye makine ihracat artışı, geçen yıla göre yüzde 40’ı aştı. Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu makine ve teçhizat yatırımlarının tüm dünyada hızlı artmaya devam edeceğini belirtti.

 Yılın ilk 7 ayında 2 milyon tondan fazla makine ihraç ettiklerini belirten Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, “Son 5 ayda 1,5 milyon ton daha sevkiyat yapacağımızı ve 9 milyar dolar daha ihracat geliri elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. Yılın ilk yarısındaki ihracat artış hızımız Temmuz ayındaki bayram tatili nedeniyle duraksamıştı. Bu yıl tüm zamanların en yüksek ağustos ihracatını bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.