Hava Durumu

GÖKÇE Başkan Uşaklılarla geliyor!.

Hepimizin arzusu, bu ülkenin insanları tarımın, ticaretin, endüstrinin,emeğin, yaşamanın temsilcileri olsunlar, artık bu memleket fakir ve bu millet hakir görülmesin, memleketimiz zengin memleketi ve ülkemiz bolluk ve bereketle anılsın istiyoruz.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 19:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
GÖKÇE Başkan Uşaklılarla geliyor!.

Son dönemde adından sıkça söz ettiren Uşak Ziraat Aletleri Tamirciler Esnaf Odası Başkan adayı Ferhat Gökçe, Uşaklıların da gönüllerini kazandı.
Milletvekili veya Belediye Başkan adayı gibi çalışıyor!.

Pazar günü yapılacak olan Uşak Ziraat Aletleri Tamirciler Esnaf Odası Seçimlerine hazırlanan Ferhat Gökçe, yaklaşık 30 yıldır Yeni Sanayi sitesinde çıraklık-kalfalık-ustalık döneminden sonra otomotiv sektöründe yedek parça bayiliği yaparak Uşak'ta Yeni Sanayi Sitesinde ticari faaliyetine devam ediyor.

Gerek siyasi gerekse ticari alanda aktif sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yerel yöneticilerle bir araya gelerek esnafın sıkıntılarını dile getiren Ferhat Gökçe Uşaklı esnaf arkadaşları ile birlikte Uşaklılar tarafından yaptığı çalışmalar gözönünde bulundurularak "Bir vekil adayı veya belediye başkan adayı gibi çalışıyor" yorumlarına neden oldu. Yarın yapılacak Uşak Ziraat Aletleri Tamirciler Esnaf Odası seçimlerine "KIRMIZI "renkte listeyle katılacak Başkan adayı Ferhat Gökçe'ye aday olduğunu ve neler yapacağını sorduk.

Uşak Ziraat Aletleri ve Nakil Vasıtaları Tamirciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Ferhat Gökçe "Sorunlarımız ortak,dertlerimiz ortak, hepimiz eşimiz ve çocuklarımızdan daha çok sanayide birbirimizi görüyoruz. Ortak bir geçmişe ve geleceğe sahibiz. Geçmişte çektiğimiz sıkıntıların bir çoğu halen çözülebilmiş değil. Bu sorunların çözülebilmesi ve meslek kuruluşumuz olan odamızın eksiksiz tüm üyelerinin devletimizin imkanlarından daha fazla faydalanabilmesini sağlamak için aday oldum.

Odamızın halen bir Ar-Ge (Araştırma ve Geliştirme Birimi) birimi maalesef yok. Esnafımıza danışmanlık yapabilecek bir birim oluşturulmadığından hiç bir esnafımız Kosgeb ve Zafer Kalkınma Ajansı projelerinden tam manasıyla faydalanabilmiş değil. Uşak Ziraat Aletleri Nakil Vasıtaları ve Tamirciler Esnaf Odası , Üniversitemizle,Ticaret Odamızla,Esnaf Birliğimizle birlikte şehrin ekodinamikleri arasında yer alan meslek odalarımızla ortaklaşa gerçekleştirebileceği bir çok iş varken vizyonu küçülterek, esnafımızdan sadece aidat toplayan değil gerçekten şehrin ve esnafımızın sorunlarına çözüm bulan ve katma değer yaratan bir Meslek Odası haline getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. İşte tamda bu yüzden aday oldum" dedi.

Varlığımızı sürdürmek için adeta savaş veriyoruz!.
Dünyada ve ülkemizde yaşanan ekonomik kriz ve pandemi engelleriyle karşı karşıya kalan tüm vatandaşlarımız, sanayici ve esnaflarımız gerçekten çok ciddi bir savaş verdi ve vermeye devam ediyor. İçinde bulunduğumuz durumda ayakta kalabilmenin yollarını arıyor hepimiz bir şekilde işletmelerimizin devamını sağlayabilmek en azından günlükte olsa kısa vadede işletmelerimizi bu ekonomik krizden en az şekilde etkilenmesini sağlayabilmek ve varlığımızı sürdürebilmek için adeta bir savaş veriyoruz.

Sektör meclisleri kurulacak ve komisyon başkanlarımız olacak!.
Hepiniz takdir edersiniz ki bir çok sektörden odamıza kayıtlı üyelerimiz var. Meslek odamızın üyeleri sadece otomotiv sektörü ile ilgili değil. İçimizde otomotiv sektörüne hizmet eden yan kuruluşların yanısıra geri dönüşümle uğraşan hurdacı esnaf arkadaşlarımız, anahtarcılarımız,oto yıkamacı, tornacı ve bir çok meslek grubundan arkadaşlarımız var.Hepimizin ortak tek kaygı ve endişesi şu günlerde ekonomi-kur ve döviz dalgalanmalarından yaşanılan sıkıntıların yanısıra enerji sarfiyatı giderleri. Bu sorunları giderebilmek için her meslek grubundan oluşturacağımız komisyonlarla her ay periyodik belli tarihlerde bir araya gelecek, sektörlerin sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerini alacağız ve birlikte bu sorunlara çözüm bulmaya çalışacağız.

Son zamanlarda elektrik-su-doğalgaz ve akaryakıt zamlarından hep beraber etkilendik. Hepimiz küçük ve orta ölçekli işletmeler kapsamındayız. Bu süreçte hiç birimiz KOSGEB desteklerinden yeterince yararlanamamakla birlikte zaten gün geçtikçe sırtımızda artık bir yük haline gelen vergilerimizi ve sigorta pirimlerimizi dahi ödeyemez duruma geldik. Ortak kaygılarımız belli. Bu çerçevede yeni yönetimimizle ve sizlerle birlikte oluşturacağımız sektörel komisyon başkanlarımızın görüşlerini bir rapor haline getirerek düzenli bir şekilde ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşacak ve çözüm noktasında birlikte hareket ederek tüm sorunlarımıza çare bulmaya çalışacağız. Uşak'ın en büyük meslek odası vasfını taşıyan Uşak Ziraat Aletleri ve Tamirciler Esnaf Odası Başkanlığının siyasi ve iktisadi kulvarda ağırlığını ilgili kurum ve kuruluşlara ancak bu şekilde gösterebiliriz.

Yeniden bütçelendirme yapacağız!.
Mevcut yönetimin bu yıl yaptığı yaklaşık 700 bin lira civarındaki bütçeyi gözden geçirip içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları baz alarak bir meslek odamızın bütçesini yeniden yapılandıracak ve kısılması gereken kalemlerden bir ekonomik paket hazırlayacak, yönetimde olan arkadaşlarımızla birlikte komisyon başkanlarımızın tespit ettiği zor durumda olan esnaflarımızın desteklenmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Ancak bu elbette oda üyelerimizin zarar görmemesi için komisyon başkanlarımızın ve yönetimdeki arkadaşlarımızın oluruyla ve onayıyla gerçekleşecek.

Esnafımız anında bilgilendirilecek.
Bu güne kadar odamıza üye esnafımızın genel sıkıntısı haline gelen aidatlarla ilgili zamanında bilgilendirme yapılmadığı için esnafımızın odaya olan aidat borçları faiziyle birlikte katlanarak işlemektedir. Bu durum bu günki yönetim tarafından adeta esnafımızın kafasında baskı aracı ya da bir kılınç olarak kullanıldı. Bu duruma son vermek için esnafımızın tamamına aidat ödemeleri yaklaştığı tarihten bir kaç gün önce haber verilecek, ödemeyen veya ödeyemeyen olduğunda da yeniden bir tebligat çıkartılarak durumdan haberdar edileceklerdir. Aksi halde esnafımızın aidatları yıl içinde yığılma yaparak faiziyle birlikte ödemek durumunda bırakılır. Bu da esnafımıza ayrı bir yük veya külfet olarak döner.

Aidat meselesine son vermeye çalışacağız!.
Yaklaşık 700 Milyar liralık bir bütçe yapan mevcut yönetimdeki arkadaşlarımız, odayı bu güne kadar gelir elde edilebilir işlerden uzak tuttular. Biz yaptığımız çalışmalarla üyelerimizin ödediği aidatlarla ayakta kalmaya bakmayacak, gelir elde edebileceğimiz Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı projeleriyle odamızın gelir elde etmesini sağlayacak, yaptığımız projelerle aynı zamanda üyelerimizin de ticari faaliyetlerine katkılarda bulunmaya çalışacağız. Bu yönde yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte Üniversitemiz başta olmak üzere Zafer Kalkınma Ajansı'ından destek alacak, bünyemizde kuracağımız AR-GE birimiyle tüm esnafımızın yararına olacak şekilde projeler gerçekleştirecek ve bunun devamı için kendimizi sürekli geliştireceğiz.

Halka hizmet hakka hizmettir ama maaşlı hizmet hakka ve halka hizmet olmaz!.
Aday arkadaşlarımızın genelde kullandığı seçim sloganlarını biliyorsunuz. Halka hizmet hakka hizmettir bunlardan sadece bir tanesi. Halka hizmet ederken 8500 lira maaş alıp her yıl %30 maaş zammını kendi yönetimine onaylatan ve 4 yıl sonunda yaklaşık 18 bin lira gibi bir maaş+sigorta yazan bir yönetimin derdi halka veya hakka hizmet olabilir mi?

Göreve geçtiğimiz takdirde yine bu konu üzerinde yönetimde bulunan arkadaşlarımızla istişare ederek bütçemizi olabildiğince sadeleştirip oda başkanının maaşını da kısıtlayacağız. Mevcut yönetim kendi maaşına her yıl %30 katlamalı olarak yazmış bu katlamayı neye göre yaptı bilmiyoruz ama esnafımızın durumu ortadayken onların verdiği aidatla bu denli bir maaş bizce çok fazla.

YAŞANACAK PANDEMİDE KAPATILMAYI REDDEDİYORUZ!.
Covid-19 salgınıyla birlikte ne olduğunu dahi net bilmediğimiz bir mikrobun saldırısına maruz kaldık. Ekranlardan gördüğümüz ve yayın kuruluşlarından edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Sağlık Bakanlığımızın uygulamış olduğu tüm kurallara uyduk. Ancak kurallara uymamıza rağmen kapatıldık. Manavın kamyonu yolda kaldı, gidip arızayı gideremedik iş kaybı yaşadık. Ayşe teyzenin anahtarı içerde kaldı, kadıncağız dışarda kaldı anahtarcı çağırdı, sokağa çıkma yasağı vardı, gidemedik, iş kaybı yaşadık. Tarlada çiftçinin traktörü arızalandı gidemedik, iş kaybı yaşadık, yolda adamın lastiği patladı, gidemedik, iş kaybı yaşadık. Gibi bu pandemi döneminde bir çok olma olasılığı az olan tüm felaketler üç aşağı beş yukarı bizim başımıza geldi. Bu dönemde odamızın acil eylem planı ve kriz yönetimi yoktu. Bizim endişelerimizi ve taleplerimizi ilgili kurum ve kuruluşlara bildirerek işyerlerimizin açılışını sağlayamadı. Bireysel girişimlerimizle her şeyi göze alarak vatandaşımızın imdadına yetişebildik. İşte bu tür durumlarda esnaf arkadaşlarımız aslında herhangi bir felaket anında ülkemizin en değerli yapı taşı olduğunu cezayı dahi göze alarak bile olsa aslında gösterdi. Göreve geçtiğimiz takdirde ülkemizde ya da ilimizde yaşanacak olası felaketlerle,salgınlara karşı koyabilmek adına esnafımızında kaygılarını ve endişelerini ortaya koyarak vatandaşımızın yarım kalan ve aciliyeti olan işlerinin yetişmesi ve mağduriyetinin engellenmesini sağlayacağız. Maalesef bu dönem bunu mevcut yönetimle başaramadık!.

ÜLKEMİZDE İTHALATINDA İHRACATINDA ÜRETİMİNDE DİNAMİĞİ BİZİZ!.

Son olarak saygıdeğer meslek erbabı arkadaşlarım diyeceğim odur ki, bir iddia, ideal ve projelerle yola çıktık. Seçim sürecinde bir çok esnaf arkadaşımızı işyerlerinde,evlerinde bazen bir kahvehanede bulabildiğimiz her yerde ziyaret ettik,şikayetlerini dinledik,dualarıyla birlikte dilek ve temennilerini aldık. Çok şükür sizler tarafından iyi karşılandık. Yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte hep şunu söyledik "En iyi ben biliyorum en iyisini ben yaparım" diye birşey yok. Bu düşünce içinde asla değiliz. Pazar günü yapılacak olan Uşak Ziraat Aletleri Tamirciler Esnaf Odası seçimlerinde meslek erbabı esnaf arkadaşlarımla birlikte hepimiz "En iyisini biz yaparız çünkü en iyisini biz biliyoruz" diyoruz.

Biz bu bağa 30 yıl önce girdik,çoğunuz beni tamircilik dönemimden tanır, ter döktük emek verdik,ustalarımızdan şamar yiyerek azar işiterek bir meslek sahibi olduk. Onlar bize böyle bir yer bıraktılar, bizimde derdimiz bizden sonrakilere daha iyi daha güzel daha gelişmiş bir sanayi bırakmak, refah ve huzur içinde yaşayabileceği bir çalışma alanı, bir meslek ve bu mesleğin temsilciliğini yapabilecek birde kuruluş bırakmak olmalı. Şı kısa 4 yıllık süreçte birçok sıkıntıyı üstüste yaşadık. Pandemi ile birlikte ortaya çıkan ekonomik krizle işletmelerimizi dükkanlarımızı kapatma derecesine kadar geldik. Hatta pandemi döneminde kapatıldık. Ama hiç kimse unutmamalıdır ki biz bu ülkenin tedarik zincirinin en güçlü halkasıyız. Biz tüm esnaf kardeşlerimle aynı milli mücadelede olduğu gibi ülkemizin ekonomik savaşında en ön safta yer alan esnafız,ticaret erbabıyız, bu manada her türlü savaşa silahta mühimmatta bizim sırtımızdan geçer. Velhasıl daha güçlü bir yapıyı oluşturarak ilk önce esnafımızın refah düzeyini sonra sırasıyla tüm vatandaşlarımızın refah düzeyini artırmak daha çok istihdam yaratıp eğitimli ve donanımlı genç nesiller yetiştirerek yeni ustalara yerimizi gönül rahatlığıyla bırakmak istiyoruz. Hepinizi bu duygu ve düşüncelerle selamlıyor bizlere gösterdiğiniz tevazuyla desteklerinizi esirgemediğiniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum, seçilelim veya seçilmeyelim çok önemli değil, odamızın ve esnafımızın bize ihtiyaç duyduğu noktada biz varız.Tüm aday olan arkadaşlarıma başarılar dilerim. Yarın yapılacak seçimlerde "KIRMIZI" listeyle giriyoruz, seçimlerin hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.