Hava Durumu

Ege'nin en büyük projesinde sona yaklaşıldı

Uşak Büyükbaş Deri İşleme Projesi’nin ‘’3. Farkındalık Yaratma Toplantısı’’ gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2021 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2021 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Ege'nin en büyük projesinde sona yaklaşıldı

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaklaşa finanse ettiği, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen Uşak Büyükbaş Deri İşleme Projesi’nin ‘’3. Farkındalık Yaratma Toplantısı’’ gerçekleştirildi.

Uşak Büyükbaş Deri İşleme Projesi kapsamında Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde gerçekleşen ‘’3. Farkındalık Yaratma Toplantısı ‘’ deri sanayicileri ve paydaşların yoğun ilgi ve katılımı ile gerçekleşti. Toplantıda proje faaliyetleri, deri sanayicilerin projeden yararlanabilecekleri hizmetler, ücretsiz eğitim ve danışmanlık çalışmaları hakkında sektör ve eğitim uzmanları tarafından bilgi aktarımında bulunuldu.

Büyükbaş deriye geçişi sağlamak ve deri sektörünü canlandırmak için makine-ekipman desteği yanısıra eğitim ve danışmanlık desteğinin de ön planda olduğu proje kapsamında gerçekleşen toplantının açılış konuşması Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı tarafından yapıldı.

Sayın Karahallı konuşmasında ;Proje kapsamında Uşak Deri Karma OSB’de, büyükbaş hayvan derisi işlemek üzere, 10.000 metre karelik bir alanda, 8.000 metre kapalı alana sahip tesis binasının inşaatının tamamladığını ve makinelerin de hızla tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Bu sene sonunda hayata geçmesi planlanan bu tesisin Türkiye’nin en modern deri işleme fabrikalarından birisi olacağını vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.