Hava Durumu

Dr.Kenger "Bir Türk Dünyaya bedeldir"

Dr. Bünyamin Kenger ‘Avrupa Birliği ve Finansal Yönetim’ konulu akademik yılın ilk dersini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Göksun Meslek Yüksekokulu (MYO) 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış töreninde verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2021 04:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 04:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Dr.Kenger "Bir Türk Dünyaya bedeldir"

7 Ekim Perşembe günü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Göksun Meslek Yüksekokulu Arslanbey konferans salonunda gerçekleştirilen törende, 2021-2022 Yılı Eğitim-Öğretim açılış yılının ilk dersini veren Dr. Bünyamin Kenger "Türk insanının pratik bir zekâya sahip olduğunu söyleyerek, fırsat verilirse yüksek potansiyel, azim, inanç ve çok çalışmanın bir neticesi olarak korona aşısını geliştiren BioNTech'in kurucu ortağı Dr. Uğur Şahin örneğinde olduğu gibi çok başarılı insanlarımızın Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden ve diğer üniversitelerimizden de çıkabileceğini söyledi.  Dr. Bünyamin Kenger, ders kapsamında dünya finansal sistemi hakkında bilgiler verdi. Sonrasında Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri üzerine önemli çözümlemeler yaparak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Göksun Bozhüyük doğumlu iş insanı Kenger Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bünyamin Kenger, 13 yaşında ata sporumuz güreşte gösterdiği başarılar neticesinde Almanya’ya gitti, serbest güreşte eyalet, Almanya ve Avrupa şampiyonlukları elde eden Dr. Bünyamin Kenger, “Göksun İmam-Hatip okulunda yarım kalan eğitimine Almanya'da devam etti ve son olarak Hamburg Üniversitesinde ekonomi alanında doktorasını tamamladı.

İş hayatına çok genç yaşta atıldığını 14 ülkede ağır sanayi,silah sanayi,finans, enerji ve iletişim sektörüyle birlikte turizmden tekstile birçok sektörde toplam 8 bin 500 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Dr. Bünyamin Kenger "İstihdamın dörtbin kişilik kısmı kendi ülkemizde. Değerli arkadaşlar, dünyayı gördüğü zaman bir gurbetçinin en büyük hayali, gördüğü yaşadığı ülkede Anadolu'nun kurak ve çorak topraklarında ne yapabiliriz, buradan edindiğimiz bilgi ve deneyimlerimizi nasıl aktarabilirizi düşünmektir. En büyük hayali budur. Benim hayalim şahsen buydu. İlk önce finans ne demektir fazla zamanınızı almadan kısaca anlatmaya çalışacağım" diyerek sözlerine devam etti. 

FİNANS BİR MİLLETİN ULUSLARARASI AĞIRLIĞI DEMEKTİR!.
"Finans bir milletin uluslararası platformda ağırlığı demektir" diyerek sözlerine devam eden Dr. Bünyamin Kenger "Finan güçlü bir ordu demektir. Finans bir milletin dünyada ki hegemonyası demektir. Finans O milletin dünyada söz sahibi olması demektir. İkinci Dünya Savaşından sonra oluşan şartlarda beş daimi ülkenin kurmuş olduğu Birleşmiş Milletler isminde bir kuruluş vardır. Bunlardan herhangi biri bir konuda ortaya atılan bir öneriyi veya kanunu veto ettiğinde onun dünya üzerinde gerçekleşmesi artık mümkün değildir. Bunları güçlü kılan 2. Dünya Savaşından galip çıkmalarıydı. Şayet Osmanlı İmparatorluğu döneminde kuşatılan Viyana kalesi fethedilmiş olsaydı Batının mükemmel bir düzlüğü vardı ve Türk süvarileri karşısında tüm Avrupa ülkelerinin kesinlikle hiç bir şansı yoktu. Yani batıda hiç bir şey kalmayacaktı. Ama Viyana Kalesinin ardında şöyle de bir tehlike vardı. Münih'te Dünya'nın sayılı iki ailesi vardı. Biri rothschild diğeri rockefeller ailesi. Ben arada pandemi öncesine kadar arasıra gider bu aileye Londra'da konferans veririm. O'nların dünyaya nasıl hükmettiğini nasıl kudret sağladığına bizzat şahit olurum ve bilirim. Öngörülerimle vermiş olduğum konferanslar %97 oranında tuttuğu için bizim önerilerimize itibar ederler ve onlarla bu şekilde içli dışlı olarak onların dünyayı bir avuç ailenin nasıl yönettiğini ve bu işi artık o kadar ileri götürüp dünyada ki 8 Milyar insanın bu topraklara fazla geldiğini haşa haşa tanrıcılık oynayarak işi nasıl ileri götürdüklerini görerek bizatihi şahidi oldum. Dünyadaki 8 Milyar insanı artık bu toprak kaldırmıyor, bunlardan 500 Milyonu ölecek toprak kendini yenileyecek diyor. Bunların bu kadar ileriye gitmesindeki ana sebep aslında sadece ekonomik gücüdür. Viyana Kalesi'nden döndüğümüzden bu güne kadar yaklaşık 600 yıldır adeta kolonileşen bu üç ailenin kurduğu sistemle Osmanlı topraklarını maalesef kaybettik ve bu gün 90 Milyon nüfusla Anadolu topraklarına sıkışmış vaziyetteyiz. Şimdi dünyada sadece sekiz kişi var. Bu sekiz kişi sadece finansla uğraşırlar. Her gün sabah Wall Street Journal Gazetesinde 24 Trilyon Dolar kalkar,48 saat bir dünya turu atar, tekrar geri geldiğinde 152 Trilyon olur. Bu da sadece bizim Merkez Bankası bilonçolarımız iyi gözüksün diye sadece 2 Dakika gibi bir süre kalır. Şimdi bunu dünyada yapabilen 8 kişi var. Aslında alınan satılan bir şey yoktur. Buna Anadolu tabiriyle dünyayı haraca kesmek derler. Örneğin dünyanın en büyük ekonomisi Amerika'dır. 350 Milyon nüfus sadece dünyanın aslında küçük bir nüfusudur ancak dünyada ne üretiliyorsa Amerika'da bunun %25'si yani dörtte biri Amerika'da üretilir. Dünya'da ne tüketiliyorsa Amerika'da 4/1'ini tüketiyor. Ama Dünya Amerika'dan değil Londra'dan yönetiliyor. Bu sekiz ailenin tamamı da orada yaşıyor. Dünya'nın üretim ve aynı zamanda tüketim devi olan Süper güç olduğunu iddia eden Amerikan halkının 19 Trilyon Dolar borcu var. 

Dünya'nın 2. Büyük Ekonomisi ÇİN,13 Trilyon Dolar GSMH'si var,16 Trilyon Dolar borcu var. Dünyanın 3. büyük ülkesi Almanya 12 Trilyon Dolar GSMH'sı var 16 Trilyon Dolar borcu var yine Japonya'da aynı şekilde. Şimdi bu saydığım ülkeler zaten dünyanın ağababaları. Bu kadar borcu bir devlet hiç bir şekilde veremeyeceğine göre akıllara şu soru geliyor. Bu kadar borcu bunlara kim veriyor? İşte Londra'da ki bir avuç yahudi. Hiç bir şey üretmezler ama dünyada kim nerede üretim yapıyorsa bunların muhakkak eli vardır. Şimdi hal böyle olunca bizim buralardan Anadolu'nun kıraç topraklarından biz bir deha çıkartabilir miyiz? Evet çıkartırız. Bu millet yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken kendi içinden bir Osmanlı paşasını çıkartmış adına da büyük deha Mustafa Kemal Atatürk demiştir. Anadolu insanı özverilidir,fedakardır,inançlıdır. Şimdi geldiğimiz noktada ekonomik savaşı nasıl vermeliyiz sorusunun cevabına gelince, nasıl bir Avrupalı öğretmen kendi aldığı maaşıyla dünyanın herhangi bir yerinde gayet rahat bir şekilde tatil yapabiliyorsa bizim öğretmenimizde bunu yapabilmeli. Dünyayı gezmek görmek demek insanın gördükleriyle kendi vizyonunun açılmasını sağlar. Şimdi tüm dünyanın kullandığı Biontech aşısının sahibi Prof. Dr. Uğur Şahin hocamda Hamburg Üniversitesinde öğrencilik yıllarımda aynı dönemde okul arkadaşımdı. Uğur Şahin hocam eğitim aldığı bölümü 1. olarak bitirmişti bende aynı dönemde ekonomi bölümünü 1. olarak bitirdim. Orada bir Türk Gazetesi vardı, Uğur hocamla değerli eşinin birer resmini koymuşlar altına da bir başlık atmışlar "Almanya'nın Babası". Sadece örneklemek açısından söylüyorum, hedeflerimize hayallerimize nasıl ulaşabiliriz, biz neler yapabiliriz? 2. Dünya Savaşında yıkılmış bir Almanya'nın elinden Amerika tutuyor. O dönemde bizim Türkiye'den Almanya'ya giden gurbetçilerimize nerede yapılmayacak ağır iş var o işleri veriyorlardı. Ama bugün geldiğimiz noktada 120 bin civarında üst düzey şirket yöneticisi- işveren olarak Almanya ekonomisinde önemli bir dinamik olarak yerimizi aldık. Bu topraklar daha nice Uğur Şahin'ler yetiştirir. Almanya'da ki gazete "Almanya'nın Babası" manşetini atmışken bir gün sonra Londra'ya gittiğimde The Times başlık atmıştı "İnsanlığın Babası" diye. İşte bu tür şeyler beni gururlandırıyor ve özellikle yurtdışında karşılaştığımda beni duygulandırıyor. Sağlık Bakanımızı arayarak "Sayın Bakanım lütfen bana fırsat verin, doğduğum topraklara geliştirdiğim aşıdan göndereyim" diyen bir Uğur Şahin hocamız var. Şu an 100 Milyon doz Biontech aşısını Türkiye'ye gönderdi. Dünya hala aşı sıkıntısı çekiyor biz burada çekmiyorsak, bu memleketin yetiştirmiş olduğu bu değerlere borçluyuz. Bizler hep birlikte çalışacağız, üreteceğiz"dedi.

Konuşmasının ardından kürsüye çıkan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can ve Göksun Meslek Yüksekokulu Müdürü Orhan Ercan tarafından günün anlam ve önemine binaen kendisine plaket takdim edildi.  Dr.Bünyamin Kenger konuşmasının sonunda " Bir hemşehriniz bir ağabeyiniz olarak öğrenci kardeşlerimden arkadaşlarımdan kimin neye ihtiyacı varsa görmeye hazırım. Okulumuzun yeni eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun, tüm kardeşlerime başarılar dilerim" dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.