Hava Durumu

Zafer asıl adı Çanakkale'dir

Uşak Valisi Funda Kocabıyık Çanakkale Zaferinin 106 yılını kutlayarak "Çanakkale Zaferi; ellerini kınalayıp cepheye evlatlarını gönderen, çarıksız mermilere direnen, top mermilerini sırtında taşıyan kahraman ecdadımızın bize emanet ettiği zafer, bayrak ve vatan sevgisi, mefkûreleri, maneviyatı ve asil ruhudur." dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2021 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Zafer asıl adı Çanakkale'dir

 Vali Funda Kocabıyık yayınladığı mesajda;

"Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz.

Aziz Türk milletinin hür yaşamak için varıyla yoğuyla mücadele ettiği şanlı bir zaferdir, Çanakkale. Tarihi şan ve şeref dolu milletimizin, vatan toprağını kutsal belleyerek eşi benzeri görülmemiş bir kararlılık ve irade ile kazandığı zaferdir, Çanakkale. Mukaddes vatanımız, bayrağımız ve ezanımızın ilelebet yaşaması için yediden yetmişe milletin yekvücut direndiği, tüm dünyaya Türk milletinin istiklal ve istikbal tutkusunu gösterdiği zaferdir, Çanakkale.

Şanlı tarihi zaferlerle dolu olan milletimiz; Çanakkale’de, düşmanın savaş gemilerine, top-tüfeğine, binlerce askerine karşı tüm yokluğa ve zorluğa rağmen canları ile siper olmuş, tüm gücü ve inancı ile direnmiştir. Düşmanın tüm varlığı, Türk milletinin asil ruhu, imanı ve inancının karşısında yenik düşmüştür. Düşmanın tüm varlığı, Türk milletinin özgürlüğe olan bağlılığına yenik düşmüştür.

Bu topraklar, esaret altında yaşamayı değil özgür ölmeyi tercih eden Türk milletinin vatanıdır. Bu topraklar, “Vatan sağ olsun!” diyenlerin, vatan için çocuğu, kadını, erkeği, yaşlısıyla bir an düşünmeden en önde koşanların vatanıdır. Bu topraklar, ay yıldızlı bayrak altında, hür yaşamak için nefes alan Türk milletinin vatanıdır. Çanakkale; Türk milletinin kararlığının, azminin, mücadelesinin en şanlı örneklerindendir.

Çanakkale Zaferi; ellerini kınalayıp cepheye evlatlarını gönderen, çarıksız mermilere direnen, top mermilerini sırtında taşıyan kahraman ecdadımızın bize emanet ettiği zafer, bayrak ve vatan sevgisi, mefkûreleri, maneviyatı ve asil ruhudur. Ebediyete kadar, biz de, kanımızın son damlasına kadar aynı asil ruhla vatanımızı korumaya devam edeceğiz. “Ya istiklal ya ölüm!” diyerek aziz milletimize esareti asla yakıştırmayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün askerî dehası ile önder olduğu, şehitlerimizin en kanlı meydanlarda vatanı müdafaa ettiği bu şanlı zaferin, ebediyete kadar, bilincinde olacağız. Biliyoruz ki bugün ay yıldızlı bayrak altında nefes alıyorsak ecdadımızın bizim için verdiği nefeslere borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum."dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.