Hava Durumu

Yalan yanlış beyanlarla esnafı kışkırtıyor

İsmetpaşa ve Orhan Dengiz caddelerinde yapılacak yenileme çalışmaları hakkında yapılan açıklamada, caddelerdeki hiçbir masrafın esnafa yüklenmeyeceği sadece mülk sahiplerinin binalarının dış cephe kaplaması işini üstelenecekleri bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2021 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Yalan yanlış beyanlarla esnafı kışkırtıyor

 Açıklamada yenileme çalışmaları öncesinde sivil toplum kuruluşlarıyla da istişare yapıldığı vurgulandı.Uşak Belediyesi Cadde yenileme projesi hakkında yalan beyan verildiği gerekçesiyle İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş hakkında yasal işlem başlattı. Hakan Savaş "Pandemi döneminde esnafın sıkıntıya girdiğini, bu dönemde yapılması planlanan yenileme çalışmalarının esnafa ve mülk sahiplerine zarar vereceğini iddia ederek Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'a hitaben  "İsmetpaşa esnafının cebinden ellerini çek" diyerek bir mesaj yayınlamıştı. Savaş yapılması planlanan güzelleştirme çalışmasına karşı olmadığını ancak esnafa ek maliyet ve yük getireceğini iddia ederek uygulamanın durdurulmasını istemişti. Ancak Uşak Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, Hakan Savaş'ın yaptığı açıklamanın tamamen kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler olduğu belirtiliyor. Başkan Çakın tarafından yapılan yazılı açıklamada,İsmetpaşa Caddesi üzerinde yapılması planlanan güzelleştirme çalışmasının cadde esnafına ek maliyet ya da yük getirmeyeceğini ayrıca bu işin esnaf ile yapılan toplantılar ve istişareler sonrasında karara bağlandığını belirterek,İyi Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş'ın esnafı Uşak Belediyesine karşıkışkırtıcı ifadeler kullandığı iddia edildi. 

İsmetpaşa ve Orhan Dengiz caddelerinde yapılacak yenileme çalışmaları hakkında yapılan açıklamada, caddelerdeki hiçbir masrafın esnafa yüklenmeyeceği sadece mülk sahiplerinin binalarının dış cephe kaplaması işini üstelenecekleri bildirildi. Açıklamada yenileme çalışmaları öncesinde sivil toplum kuruluşlarıyla da istişare yapıldığı vurgulandı.

Yapılan yazılı açıklamada İsmetpaşa ve Orhan Dengiz Caddelerinde gerçekleştirmesi planlanan kapsamlı yenileme ve revizyon çalışmalarına ilişkin kamuoyunda yanlı ve yalan ifadeler içeren bir paylaşım yapıldığı hatırlatıldı. Konuyla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı; “Yapılan mesnetsiz açıklamada, caddedeki düzenlemenin giderlerinin esnaflarımıza yansıtılacağı ve projeyle ilgili hiçbir kurumdan fikir alınmadığı gibi ifadeler bulunmaktadır. Bu ifadeler gerçeği yansıtmamaktadır ve belediyemize isnat edilen bu suçlamalar sonrası açıklama yapılması lüzumlu görülmüştür.”

“CADDELER UŞAK’IN VİTRİNİ OLACAK”
Uşak Belediyesi İsmetpaşa ve Orhan Dengiz Caddelerinde böyle bir planlamaya gidilmesinin nedenini şu şekilde açıkladı; “ Şehirler gelişen ve bu gelişim ışığında odak noktaları daima değişen unsurlardır. Bu kapsamda yapılan yeni yatırımlarla ve şehrimizin büyümesiyle İsmetpaşa ve Orhan Dengiz Caddelerimiz eski cazibesini kaybetmeye başlamıştır. Cadde esnaflarımızın bu değişim sonucunda ekonomik olarak kayıplar yaşamaması, hemşehrilerimizin birçok anı biriktirdiği bu caddelerimizin değerini kaybetmemesi adına belediyemiz köklü bir dönüşüm çalışması başlatmıştır. Bu çalışma ile bölgenin alt yapısı, üst yapısı ve cephe düzenlemesi yapılarak, caddemizin adeta kentimizin vitrini olması hedeflenmiştir. Caddelerimizin tamamıyla yenilenmesini içeren proje kapsamında belediyemiz, hem alt yapıyı baştan sona yenileyecek hem de üst yapıda yol, kaldırım, ışıklandırma ve peyzaj gibi düzenlemeleri üstlenecektir. Mülk sahiplerimiz yalnızca kendilerine ait olan binaların dış cephesinin yenilenmesi işini üstlenecektir. Tamamıyla kamu yararı gözetilerek caddelerimizin cazibesinin ve esnafımızın ticaret hacminin artırılması; bu iki caddemizin görsel açıdan geliştirilerek konsept bir bölge haline getirilmesi amaçlanmıştır.”

“Proje, istişareler sonrasında son halini aldı”
Bu amaç doğrultusunda belediye tarafından hazırlanan bilgilendirme broşürlerinin mülk sahiplerine ulaştırıldığı, broşürde, 5393 sayılı belediye kanununun 73. maddesi gereğince projenin yalnızca mülk sahiplerini ilgilendirdiği açıkça belirtildiği ve iddia edildiği gibi broşürde esnaflara yönelik herhangi bir ifade yer almadığı aktarıldı. Odalardan görüş alınmadığı iddiasının da tamamen gerçek dışı olduğu belirttirilirken , Uşak Belediyesinin bu proje ile ilgili Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası ile projenin yapısal kısmıyla alakalı istişarelerde bulunduğu ve projenin bu görüşler doğrultusunda nihai hale getirildiği aktarıldı.
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı; “ 20.02.2020 tarihinde, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’ın katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde mülk sahipleriyle bir istişare toplantısı yapılmış, projenin tüm içerik ve detayları paylaşılmıştır. Toplantı sonrasında mülk sahiplerimiz tarafından herhangi bir itirazda bulunulmamış, İsmetpaşa ve Orhan Dengiz’in “Uşak’a mal olmuş” caddeler olduğu duyarlı mülk sahiplerince dile getirilmiştir.
Ancak ne yazık ki hiçbir dayanağı olmayan, yanlış ve kulaktan dolma bilgiler aktaran bu kişi, her seferinde gündem olmak için spekülatif açıklamalar yapmaktadır. Tamamen kurgu ürünü bu açıklamaların yalan olduğu her seferinde tarafımızca ispatlanmıştır. Çeşitli kaygılarla belediyemize yönelik karalama kampanyası yürüten bu kişinin gayesi pandemi nedeniyle zaten hassas olan esnafımızı kışkırtmaktır. Şehrimizin değer kazanması amacıyla hayata geçirilmesi planlanan projenin içeriği ve detayları hakkında bilgi sahibi olmayan bu kişi, okuduğunu iddia ettiği broşüre içerikte yer almayan eklemeler yapmıştır. Broşürde esnaf kelimesi geçmediği halde, açıklamada binalardaki toplam maliyetlerin “esnaf tarafından karşılanacağı” şeklinde bir cümleye yer verilmiş ve konu farklı noktalara çekilmek istenmiştir.
Kulaktan dolma bilgilerle, kendi yalanlarını da katarak kameraların karşısına geçen ve açıklamalarda bulunan bu kişiye yönelik gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.
Daha önce defalarca yalan bilgilendirmelerde bulunan bu kişinin gerçek dışı açıklamalarını ispat etmiştik. Bunlardan bir tanesi Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde bulunan yeşil alanın belediyemiz tarafından otel alanına çevrildiği yalanıydı ve doğru bilgiyi kamuoyu ile paylaşmıştık. Ancak anlıyoruz ki bizim ispatımız yalan haberleri durdurmamaktadır. Bu kişiyle ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.
Bu ve bunun gibi gerçeği yansıtmayan, teyit ve ispat taşımayan açıklamalara hemşehrilerimizin itibar etmemesini önemle rica ediyor, kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz…

Belediyemiz tarafından şehrimizin güzelleşmesi ve cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla, şehrimize değer katacak projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız kesintisiz devam edecektir.” denildi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.