Hava Durumu

Uşak’ta 23 Nisan coşkusu

Uşak Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yılını Uşaklı çocuklar için düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2022 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Uşak’ta 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Uşak’ta büyük bir coşku ile kutlanacak. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın da katılacağı kutlamaların bu yılki adresi, Uşak Bir Eylül Stadı olacak. 24 Nisan Pazar günü 13.00-19.00 saatleri arasında düzenlenecek olan 23 Nisan kutlamaları, sportif faaliyetler, oyun alanı, workshop, çeşitli sahne gösterileri, atölye çalışmaları, bilim Show ve kukla gibi birbirinden özel etkinlikler gerçekleştirilecek.


Konu ile Uşak Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Senin bayramın için sana özel hazırlanan etkinlikler, 24 Nisan günü şehrinde seninle beraber. Bilim Show'dan sportif faaliyetlere, çeşitli sahne gösterilerinden atölye etkinliğine pek çok aktivitenin seni bekleyeceği bu özel günde, hep birlikte çok eğleneceğiz. Tüm çocuklarımızı ve hep çocuk kalanları, bu güzel etkinliğimize bekliyoruz” denildi. 

Diğer taraftan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ; Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 102. yıl dönümünü ve çocuklarımıza armağan edilen bu güzel bayramı içtenlikle kutladıklarını belirtti. Başkan Çakın’ın açıklamasında;

 “Sevgili çocuklar; TBMM’nin açılması; şüphesiz Milli Mücadelemizin zaferle sonuçlanmasının ve nihayetinde Cumhuriyetimizin ilan edilmesinin en önemli adımlardan biri olmuştur. Hepinizin severek okuduğu kahramanlık hikayelerine de konu olan bağımsızlık mücadelemiz bu meclisten yönetilmiş, ulusumuzun kaderini etkileyen kritik kararlar burada alınmıştır. Bu meclisin açılmasının hemen akabinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu güzel bayramı siz çocuklara armağan etti. Bayram ilan edilen bugünün neşeyle, sevgiyle ve dünyamızın dört bir yanından ülkemize misafir olan çocuklar ile kardeşçe geçireceğimiz bir gün haline gelmesini sağlamıştır.

İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu denli kıymet verdiği siz çocuklarımızın, yarınımızın değerli büyükleri olacağı günleri düşündükçe geleceğe olan güvenim bir nebze daha artıyor. Ülkemizi müreffeh yarınlara ulaştıracak nesillerin azmini görüyor, bu azmin meyvesini toplayacağımız günleri heyecanla bekliyorum.
Bizler Uşak Belediyesi olarak; sizleri geleceğe hazırlanırken keyif alacağınız sosyal donatılarla buluşturmayı hedefledik. Bu doğrultuda, şehrimize çok sayıda oyun parkı kazandırırken, engelleri ortadan kaldırdığımız ‘Umut Park’ı ve şimdilerde imkanlarından genç nüfusumuzun da faydalanabildiği Genç Kuşak Topluluğu’nu şehrimize kazandırdık. Bu topluluk sayesinde gençlerimizle birlikte kimi zaman doğayı keşfederken, kimi zaman ise tarihin derinliklerine yolculuklar yaptık. Geçen kısa zamanda gençlerimizin gösterdiği yoğun ilginin ardından Uşak gençliğinin yeni bir merkeze ihtiyaç duyduğu sonucuna vardık ve Genç Kuşak Kule Altı’nı Uşak’la buluşturduk.

“Güzel bir çocukluk, gelecek güzel günlerin gerekliliğidir” düşüncesiyle; kentimizde yaşayan evlatlarımızın güzel bir çocukluk geçirmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu gerekliliği sizlere en güzel haliyle sunmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.