Hava Durumu

Uşak esnafıyla sanayicisiyle seferber oldu!.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın yardım çağrısına destek çığ gibi büyüyor. Bu gün Uşak Belediyesinin yardım çağrısına ilk tepki veren Uşak Organize Sanayi Bölgesi deprem bölgesi Elazığ ve Malatya'ya ulaştırılmak üzere iki tır yardım malzemesi gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2020 21:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2020 21:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Uşak esnafıyla sanayicisiyle seferber oldu!.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın bugün Elazığ'da yaşanan ve çevre illerde de yıkıma sebep olan deprem bölgesine ulaştırılmak üzere 1 Tır yardım malzemesi hazırlatarak yola çıkarmıştı. Aynı saatlerde Uşaklıların da katılımını sağlayarak bölgeye yardım çağrısında bulunmuştu. 


2020 Yılını BİRLİK YILI ilan etmiştik!.
Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın,"Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2020 Yılını BİRLİK YILI ilan etmiş,şehrimizdeki sorunları birlikte çözeceğiz" demiştik. Bu çerçevede şehrimizde ya da bölgemizde veya acil durumlarda ülkemizde üzerimize düşen vazife neyse yerine getirmekten asla geri durmadık,durmayacağız. Milletimizin yaşadığı tüm acılara bir bütün olarak birlikte paylaşacak ve elbette birlikte tepki vereceğiz. Yaptığımız her ne kadar "Yardım" adıyla anılırsa anılsın aslında bu, bizim kendi yaramızı sarmaktan kendimizi tedavi etmekten başka birşey değildir. Kaldı ki Elazığ veya Malatya ya da ülkemizin başka bir yerinde yaşanan herhangi bir felakette aynı acıları paylaşarak tepki vermek, yaraları sararak tedavi etmek kadar daha doğal ne olabilir. Bizim görevimiz yaşanan acıları paylaşarak ortak yaralarımızı sarmaktır. Bu noktada yapılması gerekeni yaptık. Bölgeye ilk tırımızı bugün çıkardık,halkımızın da talebiyle bir yardım kampanyası başlattık. Bu organizasyona ilk tepki verenlerden biri de Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığıydı. Sayın Başkanım Halil Ağaoğlu'nun ve değerli yönetiminin koordine ettiği iki yardım tırı da O'nlar tarafından yola çıkarıldı. Diğer taraftan pazartesi gününe kadar devam edecek yardım kampanyasına esnafımız ve Uşaklı hemşehrilerimiz tarafından da yoğun bir katılım olacak düşüncesindeyim. Zira bu talep yine esnafımız ve vatandaşlarımızdan geldi. Birbirimizin yaralarını sarmak adına Elazığ ve Malatya başta olmak üzere deprem felaketi ile sarsılmış tüm il ve ilçelere geçmiş olsun dileklerimizi de bu sayede iletmiş olacağız. Rabbim milletimizi felaketlerden uzak tutsun. Deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Devletimiz ve milletimiz her zaman olduğu gibi birlikte bu acıyı da en kısa zamanda saracaktır" dedi. Uşak Belediyesinin deprem bölgesine gönderdiği yardım tırı Ak Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ve Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ile birlikte parti yöneticileri tarafından yolcu edildi.

Diğer taraftan Afetzedelerin acılarını paylaşabilmek ve soğukta verdikleri mücadeleyi dindirebilmek amacıyla yardım başlattıklarını aktaran Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “Biz de bu güce destek vermek adına ve diğer taraftan acıları paylaşabilmek adına ve Uşak’ın da simgesi olan battaniyeyi buradan belediye başkanlığımızın öncülüğünde Elazığlı Malatyalı kardeşlerimize göndermek istiyoruz. İnşallah onların yarasına bir nebze olsun sarmış oluruz” dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.