Hava Durumu

Uşak Belediyesi Aile Atölyesi sona erdi

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından pandemi sürecinde evden çıkamayan çocuklarımız için başlatılan özel proje “Aile Atölyesi” bir aydır düzenlenen renkli etkinliklerin ardından sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2021 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2021 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Uşak Belediyesi Aile Atölyesi sona erdi

Uşak Belediyesi tarafından pandemi sürecinde sosyal çevresinden uzak kalan ve teknoloji bağımlılığıyla karşı karşıya olan çocuklarımıza yönelik gerçekleştirilen Aile Atölyesi, dört hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerin ardından bugün tamamlandı. Çocuk Kulübü çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen projede, hem çocukların kişisel gelişimlerinin sağlanması hem de pandeminin olumsuz etkilerinin giderilmesi hedeflendi. Ayrıca Atatürk Kültür Merkezi’ndeki fuaye alanında kurulan uzay çadırı, ahşap oyun alanları ve tiyatro etkinlikleriyle de çocukların keyifli vakit geçirmesi sağlandı.

Dört Farklı Atölye Kuruldu

Sosyal mesafe kuralına uyularak oluşturulan etkinlik alanında Boyama Atölyesi, Deneysel Çalışma Atölyesi, Robotik Kodlama Atölyesi ve Uygulamalı Beceri Atölyesi olmak üzere dört farklı kategori yer aldı. İlk hafta düzenlenen Robotik Kodlama Atölyesinde, çocukların bilimsel alanda da alt yapı kazanabileceği sensörlü robotların ve Legoların kullanıldığı çalışmalar geçekleştirildi. İkinci hafta kurulan Deneysel Çalışma Atölyesindeyse çocuklara el-göz koordinasyonu sağlamaları ve zeka gelişimleri için kavanoz ve toplarla çeşitli oyunlar oynatılarak tişört boyama etkinliği hazırlandı.

Üçüncü hafta düzenlenen Uygulamalı Beceri Atölyesi kapsamında kendi oyun hamurlarını yapan ve bu hamurlarla çeşitli aktiviteler gerçekleştiren çocuklar; son hafta kurulan Boyama Atölyesi kapsamında kendilerine verilen mukavva ve çeşitli kağıtlardan resim çerçevesi yaparak bu çerçevelerin içlerini boyadı.

Aileler de Keyif Aldı

Sosyal mesafe kuralları gereği randevu sistemi ile düzenlenen etkinliklerde büyük salonda kurulan alana 10’ar kişilik gruplar kabul edildi. 4 ila 9 yaş arası çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Aile Atölyesi, çocuklara dışarıya çıkma izni verilen 13.00-16.00 saatleri arasında düzenlenen iki seans halinde gerçekleştirildi. Atölye için resim ve çocuk gelişim öğretmenlerinden gönüllü katılım esasıyla destek alındı. Diğer yandan çocuklarıyla birlikte alanda bulunan aileler de keyifli vakit geçirme imkanı bulurken; etkinliklere katılan çocuklara mangala zeka oyunu, satranç takımı, boyama kitapları ve yaş guruplarına göre çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

Başkan Çakın Bizzat Etkinliklerde Yer Aldı

Tüm bu süreçte Aile Atölyesini sık sık ziyaret ederek çocukların bu mutlu deneyimlerine tanıklık eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; ziyaretleri sırasında hem çocuklarla etkileşim içerisinde bulunup onlarla birlikte etkinlik yaptı hem de etkinliğe katılan çocuklara bizzat hediye takdim etti.

Minikler için önemli bir fırsat olan Aile Atölyesi etkinliği, bugün gerçekleşen renkli çalışmaların ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.