Hava Durumu

TADİLAT DEDİ KAÇAK BİNA YAPTI!.

2015 Yılında kiracısını zorla çıkartarak tadilat yapacağım bahanesiyle sabah saatlerinde mülkiyeti kendisine ait olan akaryakıt istasyonuna ağır iş makinaları ve kamyonlarla adeta operasyon düzenleyen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın,tadilat diyerek başladığı alanda kaçak yapılaşma tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2021 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2021 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
TADİLAT DEDİ KAÇAK BİNA YAPTI!.

Uşak Belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede akaryakıt istasyonu alanında Depo alanı olarak gösterilen ancak gerçekte mağaza için kullanılabilir olan alanla birlikte Akaryakıt istasyonu bitişiğine yapılan Apart Otel'in kaçak olduğu tespit edildi. 

Uşak-İzmir karayolunda, Uşak Otobüs Terminali bitişiğinde bulunan ve mülkiyeti CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'a ait olan akaryakıt istasyonu bir süre özel bir şirkete  kiralanmıştı. Kiracı ile Özkan Yalım arasında çıkan anlaşmazlık mahkemeye yansımış,kiracının işgalci olduğu iddia ederek tahliyesini isteyen Özkan Yalım, açtığı davayı kaybetmişti.

YOLA HENDEK KAZDI!.
Açtığı tahliye davasını kaybeden CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım 21 Eylül 2015 Yılında sabah saat 05:00 civarında, kiracısının faaliyet gösterdiği akaryakıt istasyonuna dozerler,kepçeler ve  ağır iş makinalarıyla gelerek yıkım yaptığı kameralara yansımıştı. Özkan Yalım o dönemde akaryakıt istasyonunda tadilat yapacağını iddia etmiş "Kiracı firmanın kira süresi 17 Eylül 2015 günü sona ermiştir. Firma şu anda benim mülkümde gaspçı durumundadır. Markasını sattığı akaryakıt şirketi de şu anda bu istasyona yakıt vermiyor. 18 Eylül günü bu akaryakıt firması ile ben sözleşme imzaladım. Bugün de tadilat çalışmasına başladım" diyerek kendini savunmuş ve akaryakıt istasyonuna girişi sağlayan yola hendekler kazarak istasyonun çalışmasına müsade etmemişti. 



TEHDİT ETTİ!.
Ancak kiracı durumdaki şirket yetkilileri bu açıklamanın tam tersine bir açıklama yaparak "“Yaşanan her şey ortada, son sekiz yılda istasyonu sıfırdan Türkiye çapında her yıl ödül alan bir noktaya getirince aynı zamanda CHP Uşak Milletvekili olan Özkan Yalım firmayı erken tahliye edip kendisi işletmek istedi. Bu Yüzden Anadolu Petrol firmasıyla tahliye konusunda anlaşamadı. Bu konuda açtığı tüm davaları da kaybetti. Kira konusunda her türlü anlaşma yolunu denememize rağmen anlaşmadan uzak duran Özkan Yalım resmi bir karar çıkartamayınca bu sabah saatlerinde bu yola başvurmuştur. İki üç gün önce uzlaşma adına kendisiyle görüşmeye gittiğimizde bizleri tehdit ederek, bundan sonra “kendi yasalarımı uygulayacağım, herkesin canı tatlıdır, ayağınızı denk alın” diyerek son cümlesini söylemiştir. Sonuç olarak bu sabah erken saatlerde baskın yapar gibi onlarca adamı ve iş makinesi ile burayı bu hale getirmiştir. Her alanda demokrasi, adaleti ve hukukun üstünlüğüne dem vuran itibarlı bir partinin milletvekili bunu nasıl yapabilir. Kendisine vekalet veren Uşak halkını, böyle vekiller mi temsil etmelidir?” demişlerdi. 

O dönemde kiracı konumdaki şirket yetkililerinin yeniden şikayeti üzerine Özkan Yalım, Cumhuriyet Savcılığı kararı ile ekskavatör ve TIR'larını tüm iş makinalarını akaryakıt istasyonundan çekmek durumunda kalmıştı. 

Aradan geçen zaman içinde kiracı konumundaki şirket yetkilileri olayı daha fazla uzatmamak adına hukuken gerekli başvuruları yaparak akaryakıt istasyonunu boşaltmak durumunda kalmışlardı. 

TADİLAT DEDİ KAÇAK APART VE MAĞAZA YAPTI!.
O Tarihlerde bir süre daha akaryakıt istasyonu olarak faaliyet gösteren Uşak-İzmir Karayolu üzerinde (Kemalöz Mh) Uşak Otobüs Terminali bitişiğindeki akaryakıt istasyonuna, tadilat çalışması yaptığını belirten CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, zaman içinde akaryakıt istasyonu alanına bir mağaza alanı birde apart otel inşaatı ekledi. Ancak inşaat için gerekli inşaat ruhsatını almayan tamamen İmar kanununa aykırı olarak yaptığı iki inşaat bu günlerde başına dert oldu. İmar Barışı olarak bilinen İmar Affının 31/12/2017 tarihinden önce yapılmış yapıları kapsadığından,İmar Barışı'ndan da faydalanamayan Özkan Yalım'a ait akaryakıt istasyonunda bulunan Apart Otel ve mağazanın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden aldığı İmar izin belgeleri iptal edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerin ardından Özkan Yalım'la ilgili hukuki sürecin başlatıldığı konunun Uşak Cumhuriyet Savcılığına intikal ederek hakkında İmar Kanununa Muhalefet suçundan suç duyurusunda bulunulduğu gelen bilgiler arasında. 

Bir suç duyurusu da Uşak Belediyesinden
İmar kanununa muhalefetten hakkında suç duyurusunda bulunulan Özkan Yalım, Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tespit edilen kaçak yapı raporuna göre 1 Milyon 600 bin lira para cezasına çarptırıldığı bildirildi. Ayrıca kaçak binalarla ilgili hukuki işlem başlatılarak yıkım işleminin de en kısa zamanda gerçekleştirileceği gelen bilgiler arasında. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.