Hava Durumu

Su tutma kapasitesi 2’ye katlandı

Uşak’ta inşası devam eden Sorkun Göledi, Sulama kapsamından çıkarıldı, içme suyu kapsamında alındı. 2023 yılında tamamlanacak gölet, hem kenti su baskınlarından koruyacak hem de şehre yılda 770 bin metreküp içme ve kullanma suyu temin edecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2021 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2021 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Su tutma kapasitesi 2’ye katlandı


Uşak yeni bir içme ve kullanma suyu kaynağına daha sahip oluyor. DSİ Genel Müdürlüğü inşası devam eden Sorkun Göledinin kapsamını değiştirdi. Sulama projesi iptal edilen gölet kente artık içme ve kullanma suyu temin edecek.

Su tutma kapasitesi 2’ye katlandı
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, yaptığı açıklamada, ‘Sorkun Göledinin kapsamı ile birlikte inşaat projesinde de revizeye gittiklerini belirterek, gövde yüksekliği 24 metreden 25 metreye çıkartılan göledin su tutma kapasitesi ise yaklaşık 2 kat arttı. Sorkun Göledinin depolama hacmi yapılan değişiklikle birlikte 650 bin metreküpten 1 milyon 260 metreküpe yükseldi. Tamamlandığında Sorkun Göledinden Uşak’a yılda 770 bin m3 içme ve kullanma suyu verilecek. Gölet aynı zamanda kenti taşkınlardan da koruyacak. Yüzde 12 fiziki gerçekleşeme ulaşılan inşaatta şuana kadar derivasyon ve gövde kazıları ile batardoyu tamamlandı. Yakında enjeksiyon imalatlarına başlanacak ve 2022 baharında gövde dolgusuna start verilecek. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü 2023 yılında inşaatı tamamlayarak Sorkun Göledinde su tutmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.