Hava Durumu

Saadet öğretmen Uşak'ı takibe aldı

Geçtiğimiz hafta Cuma günü 2 Yaşındaki Poyraz bebeğe tecavüz edilerek işkence edildiği ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili 34 Yaşındaki E.Y tutuklanarak cezaevine gönderilirken anne serbest bırakılmıştı. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği konuyu yakın takibe alarak Avukat Yeşim Aydın'ı görevlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2021 02:30
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2021 02:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Saadet öğretmen Uşak'ı takibe aldı

2017 Yılında İzmir’in Menderes ilçesindeki bir okulda yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrenciye cinsel istismar olayını ortaya çıkartarak uzun süre hukuk mücadelesi veren Saadet öğretmen  o tarihten itibaren çocuk istismarı ile ilgili gelen şikayetlerin fazla olması nedeniyle Mersin’de, ‘Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’ (UCİM) açtı. Saadet Öğretmen ABD’den aldığı, ‘Uluslararası Kadınlar Cesaret Ödülü’nün yanı sıra toplumun farklı kesimlerinden destek gelmeye devam ediyor.

Saadet Özkan açtıkları derneğin kuruluş amacını şöyle açıklıyor, “Beni arayarak çocukken bu gibi durumları yaşayan kadın mağdurlar da var. Bizler hem çocuklara, öğrencilere hem de kadınlara destek olmak için UCİM’i kurduk.” dedi

Saadet Öğretmen Uşak'ta 2 Yaşındaki Poyraz bebeğe karşı duyarsız kalmadı. Sosyal medya hesapları ile birlikte konuya duyarlı vatandaşların Saadet Öğretmenle irtibata geçerek bilgilendirme yapmasıyla,konuyu takibe alan Saadet Özkan ve UCİM Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Ceylan, İzmir Barosu Avukatlarından aynı zamanda Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği yöneticilerinden olan Avukat Yeşim Aydın'ı görevlendirdi. 

Poyraz Bebek 1 Ay boyunca şiddet görmüş!.
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Genel Başkanı Saadet Özkan'ın avukatı Yeşim Aydın'ın yetkililerden edindiği bilgileri sosyal medya hesabında paylaştı. Saadet Öğretmen 2 Yaşındaki Poyraz bebeğin olayın hastane yetkilileri tarafından ortaya çıkarılmasının ardından savcılık tarafından tutuklanan 34 yaşındaki E.Y'nin, Poyraz bebeğe 1 aydır işkence ederek cinsel istismarda bulunduğunu,olayın komşuların ihbarıyla emniyete intikal ettiğini belirtti.

Poyraz yoğun bakımdan çıktı,devlet korumasına alındı,konunun takipçisiyiz!.
Saadet Öğretmen cinsel istismara uğrayarak 1 ay boyunca şiddet gördüğünü belirttiği Poyraz bebeğin babası ile birlikte dedesi ve babaannesinin İzmir'den Uşak'a geldiğini ifade ederek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığını,yoğun bakım servisinden çıkan Poyraz bebeğin aile ile görüştürülmediğini ifade etti.Ayrıca Poyraz bebeğin Babasınında zanlı E.Y ve çocuğun annesinden şikayetçi olduğunu belirterek Uşak İl Emniyet Müdürlüğüne ifade verdiğini belirten Saadet Özkan UCİM Avukatı Nadide Hanım ve Avukat Yeşim Aydın'ın süreci takip ettiğini belirtti.

ANNE MARSTA DEĞİLDİ!.
Konuyla ilgili tepkisini dile getiren (UCİM) Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Saadet Özkan,Poyraz bebeğin annesine ithafen yaptığı açıklamada "Bir ay boyunca çocuk sistematik bir şekilde İstismar ve şiddete uğrarken sözde anne Mars’ta değildi, o sapıkla aynı evdeydi . Kimse hikaye anlatmasın . Çocuğu komşular kurtardı . Biz çocuğun yanında olup tüm tedbirleri aldıracağız" dedi.


Başkan Yardımcısı Yücel Ceylan ise annenin halen evli olduğunu ve yasak bir ilişki içinde olduğuna vurgu yaparak savcılık ifadesinde "Benim suçuk yok" diyerek ifade veren sözde anneye "Evlisin ve çocuğunla birlikte başka bir adamın evinde yaşayacaksın 2 yaşındaki çocuğunu bu adam istismar edecek sen benim suçum yok diyeceksin. Seni savunanlarda nereden biliyorsunuz kadının  suçlu olduğunu diyecek.el insaf el insaf" diyerek tepkisini dile getirdi.

Diğer taraftan İzmir'den Uşak'a çocuklarını görmek için gelen acılı ailenin Uşak Belediyesi ve SHÇEK Genel Müdürlüğüne bağlı Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi İl Müdürlüğü tarafından konaklaması sağlanarak misafir edildiği gelen bilgiler arasında. 

Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.