Hava Durumu

Ramazan dolu dolu geçecek

Düzenlediği her etkinlikle Uşaklıların büyük beğenisini toplayan Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 1 Nisan gecesi itibariyle idrak edeceğimiz Ramazan Ayı’nda da etkinliklerini sürdürecek. Manevi iklime uygun olarak planlanan Nisan takviminde yer alan etkinlikler, 7’den 70’e herkese hitap edecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2022 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2022 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Ramazan dolu dolu geçecek


Birbirinden değerli konukların, birbirinden önemli konularla sahne alacağı ve Uşaklılarla buluşacağı etkinliklerde, geleneksel sanatlar başta olmak üzere; çocuk tiyatroları ve Kur’an-ı Kerim tilavetleri de yer alacak. Etkinliklerin bir kısmı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM), bir kısmı ise Ramazan etkinlikleri için hazırlanan AKM karşısı SSK Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlikler Sanatın Her Demine Temas Edecek
9 Nisan günü saat 17.00’de AKM’de açılışı gerçekleşecek olan İslam Sanatları Sergisi ile başlayacak olan Nisan ayı etkinlikleri; aynı gün SSK pazar yerinde, saat 21.00’de Tarkan Köylü’nün gerçekleştireceği Kum Sanatı Gösterisi ile devam edecek. Gösterinin ardından 21.30’da, ses ve tiyatro sanatçısı Ahmet Özhan, Ramazan Konserleri ile sahne alacak. Sanatın her demine dokunacak olan bu gösterilerin tamamı ücretsiz olarak sahnelenecek.

Çocuklar Unutulmadı
10 Nisan Pazar günü ise AKM’de, çocuklara yönelik bir tiyatro şöleni gerçekleştirilecek.

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenecek olan Çikolata Dükkanı adlı oyun, saat 14.00 ve 15.30’da iki seans halinde izleyiciyle buluşacak. Gösteriye ait biletler, “biletinial.com.tr” ya da AKM gişelerinden alınabilecek.

Mustafa Akgül Sevenleriyle Buluşacak
Televizyonda gerçekleştirdiği tematik programlarla tanınan Mustafa Akgül ise 10 Nisan gecesi saat 21.30’da SSK pazar yerinde sevenleriyle buluşacak. Ramazan ve Aile konulu söyleşi, ücretsiz olarak sahnelenecek.

Kahkaha ve Nostalji Bir Arada
12 ve 13 Nisan saat 21.30’da, kadrosunda Uşaklı Sanatçı Cengiz Küçükayvaz’ın da yer aldığı Direklerarası Orta Oyunu, SSK pazar yerinde izleyiciyle buluşacak. Tiyatro severlerin ilgisini çekecek olan bu etkinlik, ücretsiz olarak sergilenecek.

Ramazan Konserleri Düzenlenecek
Uşak Kent Orkestrası ve Uşak Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu, müzikle dolu gecelere Ramazan Ayı’nda da devam edecek. 14 ve 17 Nisan akşamları saat 21.30’da SSK pazar yerinde sanatseverlerle buluşacak olan Ramazan Konserleri, ücretsiz olarak sahnelenecek.

Ramazan’ın Maneviyatı Bu Sohbet ile Anlaşılacak
Mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer’in Ramazan Sohbetleri konulu söyleşisi, 15 Nisan saat 21.30’da, SSK pazar yerinde sevenleriyle buluşacak. Etkinlik, ücretsiz olarak sahnelenecek.

Fatih Koca Sevenleriyle Buluşacak
Tasavvufî eserleri ve ilahileri ile tanınan Ses Sanatçısı Fatih Koca, 16 Nisan’da sevenleriyle buluşacak. SSK pazar yerinde saat 21.30’da başlayacak olan etkinlik, ücretsiz olarak sahnelenecek.

Çocuklar ‘Siz Ne Dersiniz’ Oyunu ile Eğlenecek
İstanbul Devlet Tiyatrosu, “Siz Ne Dersiniz?” adlı oyun ile miniklerin karşısına çıkıyor. 16 ve 17 Nisan’da, saat 14.00’de SSK pazar yerinde sahnelenecek oyun için biletler, AKM gişesinden alınabilecek.

Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Maneviyata Açılan Kapı Olacak
Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır, Hacı Bayram Camii İmam Hatibi Ahmet Karali ve Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile Uşaklılarla buluşacak. 19 Nisan akşamı saat 21.30’da SSK pazar yerinde gerçekleşecek bu manevi ortama girişler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

En Anlamlı Yarışma Ramazan Ayı’nda Final Yapacak
15-18 yaş arasındaki gençlerin yarıştığı, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması finali, 19 Nisan akşamı saat 21.30’da, SSK pazar yerinde gerçekleştirilecek. Manevi atmosferin yoğun olarak hissedileceği bu etkinlik, ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Kültürel Geleneklerimiz Uşak’ta Yaşatılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü öncülüğünde, Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Bölümü’nce hazırlanan Devrân-ı Şerîf gösterisi, 21 Nisan akşamı saat 21.30’da, SSK pazar yerinde izleyici ile buluşacak. Etkinlik, ücretsiz olarak sahnelenecek.

Tasavvuf Müziği Dinleyicileriyle Buluşacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan diğer etkinlikte ise Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Uşaklılarla buluşacak. 22 Nisan akşamı saat 21.30’da sahnelenecek olan bu etkinliğe girişler ücretsiz olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.