Hava Durumu

Nakiller Büyükşehir Belediyesi araçlarıyla yapılacak

Denizli İl Pandemi Kurulu tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan toplantıda, kamuoyunda af yasası diye bilinen yeni yargı kanununun çıkması halinde cezaevinden çıkacak mahkum ve yakınlarına ilişkin bir dizi karar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 03:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 03:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Nakiller Büyükşehir Belediyesi araçlarıyla yapılacak

İl Pandemi Kurulu toplantısı Vali Hasan Karahan başkanlığında yapıldı. Korona virüs (Kovid-19) salgınının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek amacıyla alınan arasında yer alan en dikkat çekici konu başlıkları ise cezaevlerine yönelik alınan kararlar oldu. Alınan kararlarda şu ifadeler yer aldı:
“TBMM tarafından görüşülecek olan ve bu hafta içerisinde çıkması öngörülen infaz yasasındaki değişiklikler nedeniyle, ceza infaz kurumlarından tahliye olacak veya izne çıkarılacak hükümlülerin yakınları Denizli D Tipi, Denizli T Tipi Ceza İnfaz Kurumları (Kocabaş) ile Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Sarayköy Açık Ceza İnfaz Kurumları önünde birikmelerinin korona virüs sebebiyle tehlike arz edeceğinden yasaklanacak, her türlü görüntü ve yayın yapılması engellenecek.
Tahliye olacak ve izne ayrılacak hükümlülerin şehir merkezine nakillerinin Denizli Büyükşehir Belediyesine ait belediye otobüslerince sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak yapılacak.
Bu hükümlülerin belirli merkezlere seyahatleri için ücretleri kendilerince karşılanmak kaydıyla hazırlanacak liste cezaevinin bulunduğu kaymakamlığa bildirilecek.”
EGS Park Fuar alanı yoğun bakım tedavisi yapılabilecek şekilde düzenlenecek
 Denizli İl Pandemi Kurulu tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında olası bir acil durum ihtimaline karşı EGS Park Fuar alanının yoğun bakım tedavisi yapılabilecek şekilde düzenlenmesine karar verildi.
İl Pandemi Kurulu toplantısı Vali Hasan Karahan Başkanlığında yapıldı. Korona virüs (Kovid-19) salgınının yayılması ve vatandaşların hayatlarını tehdit etmesini engellemek amacıyla bir dizi karar alındı. Alınan kararlar şu şekilde sıralandı:
"Terhis olan askerlere ait resmi iş ve işlemlerin ilgili askeri birlikler tarafından tamamlanarak askeri birliğin bulunduğu ilçe kaymakamlığına müracaatı üzerine uygun görülenlere ‘İl Seyahat Kurulu’ tarafından seyahat izin belgesi verilecek.
65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan ve sokağa çıkışları kısıtlanan/yasaklanan vatandaşlarımızın bankalardan almış olduğu emekli maaşlarının ilgili banka şubelerinden ödenmesinde çeşitli sorunların yaşanması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden başvuru yapanların maaş, ikramiye ücretlerinin İlçe Sosyal Vefa Grupları tarafından ilgililere ulaştırılacak.

Kentteki öğrenci yurtlarının yatak kapasiteleri arttırılacak
İl ve ilçelerde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan iş yerlerine vatandaşların ve çalışanların maske ile girmelerine, pazar yerlerinde satıcıların maske takmaları zorunlu hale getirilmiştir.
Gençlik Spor İl Müdürlüğünce kapasitesi büyük olan öğrenci yurtlarının oda sayısı temel alınarak yatak kapasitesi arttırılması çalışması yapılacak.
Olası bir acil durum için EGS Park Fuar alanının yoğun bakım yapılabilecek şekilde düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü koordineli bir şekilde çalışacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.