Hava Durumu

Kimse mağdur edilmeyecek

Ankara’da istinat duvarı inşaat çalışması nedeniyle yıkılan ve yerinden kayan bina hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Şu anda edinilen bilgiye göre yapı denetim raporu alınmamış. Ortadaki asıl bina yıkıldıktan sonra belli olacak asıl durum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2021 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2021 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Kimse mağdur edilmeyecek

Başkent'te, inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde kayma olan ve istinat duvarı yıkılan 8 katlı apartman ile çevresinde bulunan toplam 21 bina boşaltıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta olay yerine gelerek incelemelerde bulunarak açıklamalar yaptı.

"Kimse mağdur edilmeyecek"
Kimsenin mağdur olmaması için herkesin üzerine düşen görevi yaptığını belirten Başkan Yavaş, "Şu ana kadar yapılan tespitlere göre göçürülen binanın sağ ve sol tarafının büyük risk taşıdığı anlaşılıyor. Ayrıca ön taraftaki binada da yıkım esnasındaki sarsıntıdan dolayı problem olacağı düşünülüyor. Hafriyat kaldırdıktan bu yıkıntı bir yerde toplanacak. Ailelerin kendi özel mallarını oradan seçmeleri sağlanacak. Bu arada da bir koordinasyon merkezi kuruldu. Çevre Bakablığı'ndan, Valilikten ve diğer kurumlardan birer tane görevli var. Bundan sonra yapılacak işler konusunda bir koordine sağlanıyor. Kimse mağdur edilmeyecek. Ham bakanlık hem valilik hem belediye olarak herkes üzerine düşeni yapıyor. Şu anda edinilen bilgiye göre yapı denetim raporu alınmamış. Ortadaki asıl bina yıkıldıktan sonra belli olacak asıl durum. Ondan sonra bir şeyler yapılacak. Ya burada kira yardımı yapılıp eşyaları verilecek. Ya da mevcut kurumların dahilinde belediyenin veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın elindeki dairelerin birine de yerleştirebiliriz. Bir iki güç içerisinde belli olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ankara’da istinat duvarı inşaat çalışması nedeniyle yıkılan ve yerinden kayan bina hakkında açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Önceliğimiz mağduriyetleri biran önce gidermek. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı geldi buraya. Onlar da burası için ayrı bir proje hazırlıyorlar” dedi.

Çankaya’da alt sokağında yapılan inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde kayma olan ve istinat duvarı yıkılan 8 katlı apartman ile çevresinde bulunan toplam 21 bina boşaltıldı. Ekipler tarafından binanın çevresi güvenli hale getirildikten sonra kontrollü bir şekilde yıkım çalışmalarına başlanıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta olay yerine gelerek incelemelerde bulundu ve açıklamalar yaptı.

"Tehlike varsa şu gördüğünüz 5 binanın hepsinin yıkılması gerekecek"
Mağdurlara gereken yardımların yapılmasının birinci öncelikleri olduğunu kaydeden Başkan Yavaş, "Bina tamamen yıkıldıktan sonra sağı ve solu incelenebilecek. Kontrolsüz bir şekilde yıkılamaz orası. Kontrollü bir şekilde yıkmak lazım. 24 saat çalışılacak. Kurulan bir komisyon var. Burada dairesi boşaltılanları birkaç gün misafir edeceğiz. Mağdur sayısına göre kimi kurumlardan, belediye de dahil daire vereceğiz arzu ederlerse. Kimine de kira yardımı yapmak suretiyle. Eşya yardımı da yapabiliriz başka kurum yapmazsa. Önceliğimiz mağduriyetleri biran önce gidermek. Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı da geldi buraya. Onlar da burası için ayrı bir proje hazırlıyorlar. Ortadaki bina yıkılınca sağdakinin ve soldakinin sağlamlığına bakılacak. Ona göre karar verilecek ama tehlike varsa şu gördüğünüz 5 binanın hepsinin yıkılması gerekecek. Kaç kişinin mağdur olduğu yarına kadar belli olur." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.