Hava Durumu

Gülşen Gündüz Davasında Karar

Uşak'ta yaşlı kadının koyun otlatırken öldürülmesi ve koyunlarının çalınmasıyla ilgili yargılanan 5 sanıktan biri 29 yıl 5 ay 10 gün, 3'ü 5 ay ile 1 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı, bir sanık ise beraat etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2021 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Gülşen Gündüz Davasında Karar

Uşak'ın Sivaslı ilçesinde geçtiğimiz yıl koyun otlatan Gülşen Gündüz'den yakınları haber alamadı. Kaybolduğunu düşünen yakınlarının ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Gündüz'ün cansız bedeni bulunurken koyunlarının ise çalındığı belirlendi. Soruşturmayı genişleten ekipler, şüphelileri tespit ederek gözaltına aldı.

Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz sanıklar Z.D. ve A.K, tarafların yakınları ve avukatları hazır bulunurken tutuklu sanıklar Bayram Kocamış, Yılmaz Kocamış ve Ahmet Kocamış ise bulundukları ceza evinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Sanık Bayram Kocamış savunmasında, koyunların çalıntı olduğunu bilmediğini öne sürerek, "Çalıntı olduğunu bilseydim aynı gün jandarmaya gider ve haber verirdim. Suç eşyasını satın almadan cezalandırılmayı kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." dedi. Hakkındaki suçlamaları reddeden tutuklu sanık Yılmaz Kocamış da "Diğer sanıklar söz konusu suçları benim üzerime atıyorlar. Bu suçları ben işlemedim. Bu cinayeti kesinlikle ben işlemedim. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

“Babam annemin acısına dayanamadı, vefat etti”
Öldürüldükten sonra hayatını kaybeden Gülşen Gündüz'ün kızı Sevgi Soyak ise "Sanıklar hem annemi öldürdü hem de hayvanlarını çaldılar. Babam, annemin acısına dayanamadı ve bir süre sonra o da hayatını kaybetti. Sanıklar annemin köpeğini de öldürdüler. Sanıkların hepsinin en ağır cezayı almasını talep ediyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yılmaz Kocamış'a "kasten adam öldürme" suçundan 25 yıl, "silahla yağma" suçundan 4 yıl 2 ay, maktulün köpeğini öldürmesinden dolayı "mala zarar verme" suçundan da 3 ay 10 gün, toplamda 29 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi. Tutuklu sanıklar Bayram Kocamış ve Ahmet Kocamış'a "suç eşyasını satın almak" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası, 33 bin 320 lira da para cezası verilerek, hükümle tahliye edilip, yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Tutuksuz sanıklardan Z.D'ye 5 ay hapis cezası ve 8 bin 320 lira para cezası veren mahkeme heyeti, A.K'nin de beraatına hükmetti.

Mahkeme kararı tepkiyle karşılandı!.
Uşak Kamuoyu tarafından takip edilen mahkeme ile ilgili değerlendirmelerde bulunan hukukçular verilen cezanın ağırmış gibi olduğunu ancak Yılmaz Kocamış dışında diğer 4 sanığa verilen cezanın alt limitten olduğunu belirterek sanıklardan Bayram Kocamış ve Yılmaz Kocamış'a verilen 1 yıl 8 ay ve 33 bin 320 lira para cezası ile yurtdışına çıkış yasağı konulmasını, tutuksuz yargılanan Z.D'ye ise 5 ay hapis ve 8 Bin lira para cezası ile A.K'nın Beraat kararını hukuki fiyasko olarak değerlendirdiler.

Kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre ortada organize edilmiş önceden planlayarak tasarlanmış bir suç olduğunu ancak bu suçun sanki basit bir suçmuş gibi değerlendirilerek karar verildiğini belirten hukukçular, Yılmaz Kocamış,Ahmet Kocamış ve Bayram Kocamış'ın akraba olduğunu ve bu işi organize bir şekilde önceden planlayarak ve tasarlayarak adam öldürme suçunun yanısıra örgütlü bir çete suçuna girdiğini,normalde Bayram ve Ahmet Kocamış'ın da cezasının 1 yıl 8 ay ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirttiler.

Diğer taraftan 5 ay hapis cezası alan Z.D ve beraat eden A.K'nın da suça iştirak ettiği iddia edilirken kararın temyiz edilmesi gerektiği yönünde görüş belirten hukukçular, konunun sadece merhum Gülşen Gündüz'ün ailesini ilgilendirmediğini,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının da konuya müdahil olması gerektiğini belirterek, köylerimizde meralarda can güvenliği Tarım ve Orman Bakanlığına aittir. Her ne kadar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya müdahil olarak katılsa da diğer taraftan konu tarım ve hayvancılıkla uğraşan Gülşen Gündüz'ün canı ve malıdır. Meralarımızda ve ormanlarımızda can güvenliği Tarım ve Ormancılık Bakanlığımızın sorumluluğundadır. Bu manada Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün de davaya müdahil olması gerekmektedir, denildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.