Hava Durumu

DEVA PARTİSİ Kurucuları arasındaydı

Uzun süredir beyin tümörü ile mücadele eden eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti. Erdoğan, Uğur'un istifa etmesini istemiş, Uğur da ağlayarak istifa ettiğini açıklamıştı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
DEVA PARTİSİ Kurucuları arasındaydı

Geçirdiği hastalık nedeniyle bir süredir tedavi gören Ahmet Edip Uğur, evinde hayatını kaybetti. Balıkesir ve ülke siyasetinde önemli görevler üstlenen Ahmet Edip Uğur 71 yaşındaydı.

7 Nisan 1950'de Balıkesir'de doğan Ahmet Edip Uğur, İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı, Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunan Uğur, siyasete Anavatan Partisi’nde başladı. Ahmet Edip Uğur 18. Dönem Anavatan Partisi, 22, 23, ve 24. dönemde de üç defa üst üste AK Parti Milletvekili olarak TBMM'de görev yaptı. 2008-2014 yılları arasında AK Parti Mali İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Edip Uğur, 2014 yılında yapılan seçimlerde AK Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 

Mücadele ettiği beyin tümörü nedeniyle geçtiğimiz aylarda ameliyat olan eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti. Ahmet Edip Uğur'un çocukları tarafından yapılan açıklamada, cenaze namazının 9 Eylül Perşembe günü, Balıkesir Zağnos Paşa Camii'nde öğlen namazına müteakiben kılımacağını kaydedildi. Defin işleminin ise Başçeşme Mezarlığında gerçekleşeceği belirtildi.

Ahmet Edip Uğur son dönemde DEVA Partisi Kurucu Genel Başkanı Ali Babacan'a destek vererek partinin kurucuları arasında yer almıştı!. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.