Hava Durumu

Denizli yasak sonrası derin nefes aldı

Denizli’de sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle vatandaşlar adeta sokaklara akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2020 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2020 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Denizli yasak sonrası derin nefes aldı
Vatandaşlar saatler gece yarısını geçmesine rağmen caddeler ve kent meydanlarında gündüz saatleri gibi gezdi.bir vatandaş ise bisikletiyle caddelerde çekirdek yiyerek gezdi.
Türkiye’de 30 büyükşehirde hafta sonu boyunca geçerli olan sokağa çıkma yasağı sona erdi. Denizli halkı yasağın geleceğini öğrenmesiyle sokaklara akın ederek gıda ve gerekli ihtiyaç malzemelerini temin etmek için marketlere akın etse de iki günlük yasak boyunca sokaklara çıkmadı. Kent genelinde zorunlu haller dışında sokağa çıkan vatandaşlara ise ceza kesildi. Gece yarısı itibariyle sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle vatandaşlar sokaklara akın etti. 15 Temmuz Delikliçınar Meydanında geceleri alışık olmayan görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşların kimi sahiplendiği hayvanlar ile caddelerde gezerken kimileri ise meydanda sosyal mesafe kurallarına uyarak sohbet etti. Bir vatandaşın ise bisikletiyle çekirdek yiyerek cadde boyu gezmesi gözlerden kaçmadı. 2 günlük yasak boyunca sadece görevli araçların bulunduğu yollarda ise bir anda yoğun trafik oluştu. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü kent genelinde geniş güvenlik önlemleri alması gözlerden kaçmadı.

"Sağlık açısında iyi oldu"
Vatandaşların sokağa çıkma sebebi olarak bunaldıkları için olduğunu söyleyen Bahattin Akdağ, “Sağlık açısında iyi oldu ama vatandaşlar iki gün boyunca bunaldı” dedi.
ATM’lerden para çekmek için sokağa çıkan bir başka vatandaş Alper Yaz, “Biz 2-3 gündür evde sıkılmıştık. ATM’lerde gündüz saatlerinde çok sıra olur diye çıktık. Ama gecesi olmasına rağmen çok kalabalık” ifadelerini kullandı.
 Denizli’de hafta sonu uygulanan 2 günlük sokağa çıkma yasağını ihlal eden 542 kişiye toplamda 290 bin 842 TL para cezası kesildi.
Alınan bilgilerde, İçişleri Bakanlığı’nın geçtiğimiz 10 Nisan gecesi 00.00’dan itibaren Denizli ile birlikte 30 büyükşehir ve Zonguldak için aldığı sokağa çıkma kararının kentte harfiyen uygulandığı kaydedildi. Bu karar ile birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de görevliler haricinde vatandaşlar evlerine kapandı. Karar sonrası bazı vatandaşlar sokağa çıkma yasağına uymayınca cezalar da kaçınılmaz oldu.
Her türlü uyarılara rağmen farklı mazeretler ile sokağa çıkanlara polis ve jandarma ekipleri idari ceza işlemi uyguladı. Denizli genelinde 48 saatlik sokağa çıkma yasağında, 542 kişi sokağa çıkma yasağı kuralına uymadı ve toplamda 290 bin 842 TL idari para cezası ile cezalandırıldı. Denizli genelinde sokağa çıkma yasağını en çok ihlal eden ilçeler arasında ilk üç sırayı 215 kişi ile Pamukkale, 105 kişi ile Merkezefendi ve 62 kişi ile Serinhisar ilçeleri aldı.
Yasağı en az ihlal eden ilçeler ise 1’er kişi ile Babadağ ve Güney ilçeleri oldu.

Denizli’de sokağa çıkma yasağının dün gece kalkmasının ardından günün erken saatlerinde vatandaşlar kendilerini deyim yerindeyse dışarı attı. Normal günleri aratmayan kalabalığa rağmen vatandaşların korona virüs tedbirleri kapsamında özellikle ‘sosyal mesafe’ kuralına dikkat etmeleri gözlerden kaçmadı.
Denizli’nin de içinde bulunduğu 30 büyükşehirde gece yarısı itibariyle sokağa çıkma yasağı sona erdi. Yasağın sona ermesiyle gece yarısında birçok kentte insanlar dışarıya çıkarken, sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar sokaklara döküldü. Kent genelinde ATM, banka ve kamu binalarının önlerinde oluşan kuyruklar gözlerden kaçmadı. Caddelerde ise insanların büyük çoğunluğunun virüs tehlikesine karşı maskeli ve sosyal mesafe kuralına dikkat ederek gezdikleri görüldü.
Vatandaşlar sosyal mesafe kurallarına riayet ederek kent meydanında bulunan sabit banklarda oturarak sohbet etti. 2 günlük yasak kapsamında hayalet kente dönen Denizli’de bomboş kalan yollarında ise trafik tekrar yoğunlaştı.
Sokağa çıkan vatandaşların büyük çoğunluğu ise zaruri ihtiyaçlarından dolayı dışarıda olduklarını ve ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra hemen geri döneceklerini belirttiler. Vatandaşlar ayrıca zaruri olmadığı sürece evde kalınması gerektiği hususuna da dikkat çektiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.