Hava Durumu

Başkan Çakın Kadınlarla Bir Araya Geldi

Kadınlar Günü Dolayısıyla Sinema Etkinliği Düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2022 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2022 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Başkan Çakın Kadınlarla Bir Araya Geldi

Uşak Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Uşak’a bağlanan 10 mahalleden 400’ü aşkın kadın, sinema etkinliğiyle bir araya geldi.

Başrollerini Cem Gelinoğlu, Melis Babadağ ve Hakan Yılmaz’ın paylaştığı “Aykut Enişte 2” adlı komedi filmini izleyen kadınlar, kahkahalar eşliğinde eğlendi. Etkinliğe çok sayıda kadının yanı sıra Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve Uşak Belediye Meclis Üyesi İlknur Ertuğrul da katıldı. Filmin ardından Başkan Çakın ve Başkan Yardımcısı Ceylaner ile hatıra fotoğrafı çektiren kadınlar, daha sonra Başkan Çakın ile çay eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Burada Başkan Çakın’a şehir hakkında merak ettiklerini soran kadınlar, sorularına birinci ağızdan yanıt alma fırsatı buldu.

“Bizleri Çok Heyecanlandırdı”
Burada bir konuşma yapan ve konuşmasında Uşak Belediyesi olarak birçok etkinliğe imza attıklarını hatırlatan Başkan Çakın, “Beni en çok mutlu eden, gençlerimiz ve kadınlarımız ile yaptığımız etkinlikler. Bugün de sizlerle beraber keyifli, eğlenceli bir filmi izleme fırsatı bulduk. Gerçekten yoğun bir koşuşturmanın içerisinde yüzümüzde bir tebessüm oluşturan bu etkinliği planlamış olmak bizleri çok heyecanlandırdı” ifadelerini kullandı.

“Kadınlarımız Olmasa Dünya Çok Daha Zor Bir Yer Olurdu”
Başkan Çakın; kadınların hayattaki önemlerine değinerek, “Biz erkeklerin üstesinden gelebileceğinden çok daha fazlasının üstesinden geliyorsunuz. Bazen buna hayret ediyorum. Herhalde Cenab-ı Allah, kadınlarımızı böyle özel bir güç ve yetenekle dünyaya göndermiş diyorum. Gerçekten de sizler olmasanız; analarımız olmasa, dünya çok daha zor bir yer olurdu” diye konuştu.

“UKAMER İle Koordineli Olarak Çalışıyoruz”
Uşak’ta yaşayan kadınların, her anlamda hayatın içinde olması için birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Başkan Çakın, “Bizler Kadın Koordinasyon Merkezi’mizi de bu maksatla oluşturduk. Önceleri farklı müdürlüklerimiz aracılığıyla kadınlarımıza ulaşmayı hedefliyorduk ama istedik ki; bu programları bir çatı altında toplayalım, daha verimli olsun. Daha çok kadınımıza ulaşalım. İlknur Hanım’ın da başkanlığında, bu çalışmaları kısa süre önce başlattık. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyor, daha fazla etkinlik üretmek ve uygulamak için bu birimimizle koordineli olarak çalışıyoruz” dedi.

Üretimlerini Değerlendirmek İsteyen Kadınlara Müjde!
Kadınlara yönelik meslek edindirme ve hobi kursları sayılarının artırılacağını da dile getiren Başkan Çakın, “Şehrimizin farklı noktalarında, belediyemize ait tesislerde, birbirinden farklı alanlarda kurslar düzenliyoruz. Kadınlarımız burada edindikleri bilgi ve yetenekler sayesinde internetten satış yapabilecek, hatta belki o alanla ilgili dükkan açabilecek seviyeye geliyorlar. Biz de bunu bir adım daha ileriye taşıyabilmek için yeni bir proje daha başlattık. Zümra Kadın Kooperatifimiz kurulmak üzere. Birçok el emeği göz nuru ürünü, Uşak’ımızın en gözde noktalarında satmalarını sağlayacağız. Projenin resmiyet işlemleri tamamlanmak üzere” ifadelerini kullandı.

UKAMER, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehir genelinde pek çok etkinlik düzenleyecek. İlgili etkinliklerin tarihleri ve etkinlikler hakkında detaylı bilgiler, instagram’daki ukamerusak sayfasından takip edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.