Hava Durumu

3.000 Öğrenciye Yardımcı Kitap Seti Dağıtıldı

Valilik Makam toplantı salonunda düzenlenen kitap dağıtım programına Vali Funda Kocabıyık'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, TÜPRAG Kışladağ Altın Madeni Kamu ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal ve öğrenciler katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2021 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2021 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
3.000 Öğrenciye Yardımcı Kitap Seti Dağıtıldı

Programda konuşan Vali Funda Kocabıyık, Akademik Destek Projesi (AK-DES) ile öğrencilerin derslerdeki mevcut akademik performanslarının daha ileri taşınması ve geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Kovid 19 salgını nedeniyle öğrencilerin okullarda yüz yüze eğitim imkanlarından mahrum kaldıklarını ifade eden Vali Funda Kocabıyık "Öğretmenlerimizin büyük özverileriyle gerçekleştirilen canlı yayınlarda eğitimin uzaktan da olsa planlandığı gibi yürütülmesi, öğrencilerimizin sınavlara en iyi şekilde hazırlanması doğrultusunda derslerimiz ve eğitim faaliyetlerimiz devam ediyor. Özellikle LGS'ye hazırlanacak olan sekizinci sınıf öğrencilerimizin bu süreçten olumsuz etkilenmemeleri yönünde yoğun çaba harcıyoruz. AK-DES kapsamında geçen yıl yaptığımız yardımcı kitap seti dağıtımı bu yıl daha da önem kazandı. Öğrencilerimizin yardımcı kitap setleriyle desteklenerek sınava hazırlanmalarına katkı sağlayacağız.” dedi.

Hızla gelişen ve değişen dünyaya uyum sağlamak ve Türkiye’nin hak ettiği konumda yer alması hedefini gerçekleştirmek amacıyla 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde kültürel değerlerle donanmış, zihinsel ve duyuşsal becerilere sahip nesiller yetiştirildiğini ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “Hayatlarının en verimli çağında, gençlerimizden akademik başarının yanında evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki ve millî tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma sürecini yaşamaları için çaba gösteriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız, müfredatı öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve mizacına, toplumun ve çağın değişen şartlarına uygun olarak hazırlıyor. Uygulanmakta olan yeni sınav sistemi çağın ve geleceğin becerilerine uygun olarak sadece bilgiyi değil; anlama, yorumlama ve uygulama becerilerini de içinde barındırmaktadır. Bu sınav sisteminde çok okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan, eleştiren ve üreten öğrenciler başarılı olacaktır. Öğrencilerimizin edindikleri her türlü bilgi, beceri ve tutumun müspet davranışa dönüşmesini; kendilerine, ailelerine ve içinde yaşadıkları topluma doğrudan katkı sağlayacak ve ülkemizin kalkınması adına önemli işler yapacak bireyler olmalarını arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Liselere Giriş Sınavı’na hazırlanan 3 bin öğrenciye “Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi” dersleri sorularından oluşan 18 bin adet yardımcı kitabın ulaştırılacağını ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “Kaynak kitapların öğrencilerimizin yeni nesil sorulara aşina olmasında ve soruların çözümündeki mantığı kavramasında etkili olacağı kanaatindeyim. Pandemi tedbirleri nedeniyle eğitim setlerini hijyen ve mesafe kuralları çerçevesinde, okul müdürlükleri aracılığıyla öğrencilere ulaştırılacağız. Kitapların temininde desteklerinden dolayı TÜPRAG Metal Madencilik A.Ş. yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.