Hava Durumu

Türkiye'ye yakın takip

OECD (FATF), kara paranın aklanmasını ve terörizmin finansmanını engellemede eksikler gerekçesiyle Türkiye'nin, "gri listeye alındığını" açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2021 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2021 22:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Türkiye'ye yakın takip

OECD Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kara paranın aklanmasını ve terörizmin finansmanını engellemede eksikler gerekçesiyle Türkiye'nin, "daha sıkı izleme" gerektiren "gri listeye alındığını" açıkladı.

OECD'ye bağlı bir kurum olan FATF bu hafta düzenlenen Genel Kurul'da alınan kararları bugün bir basın toplantısıyla duyurdu. 

Toplantı sonucuna göre son olarak 2019'da yapılan değerlendirmede kara paranın aklanmasını ve terörizmin finansmanını engellemede bazı eksiklerinin olduğu vurgulanan Türkiye'nin, yakından takip edileceği bildirilerek gri listeye alındığı ifade edildi.

FATF Başkanı Marcus Pleyer, basın toplantısında Türkiye'de bankacılık ve emlak sektörleri ile değerli maden ticareti yapanlar gibi farklı aktörlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Pleyer, "Türkiye karmaşık kara para aklama vakalarıyla etkin bir şekilde başa çıktığını ve Birleşmiş Milletler'in terör organizasyonu olarak tanımladığı IŞİD ve El Kaide gibi örgütlerin mali finansmanına soruşturma açmakta kararlı olduğunu göstermelidir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.