Hava Durumu

Lavlar denize bin metre uzaklıkta

İspanya'da hükümet, Kanarya Adaları’nın en büyük 5’inci adası La Palma'yı Cumbre Vieja Yanardağında 19 Eylül'den bu yana süren patlamalar nedeniyle "felaket bölgesi" ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
Lavlar denize bin metre uzaklıkta

İspanya'nın güneybatısındaki Kanarya Adaları grubundan La Palma Adası'ndaki Cumbre Vieja Yanardağı lav ve kül püskürtmeye devam ediyor. İspanya hükümeti,volkanik patlamalarla sarsılan La Palma'yı felaket bölgesi ilan etti. Böylece adaya yönelik acil durum sübvansiyonlarının ve diğer destek paketlerinin önü açıldı. Hükümet Sözcüsü Isabel Rodriguez gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlanacak yardım kapsamında ilk etapta 10.5 milyon Euroluk yardım paketinin onaylandığını, 5 milyon Euro'sunun ev satın alınmasında, geri kalanının ise mobilya ve temel ev eşyalarının alınmasında kullanılacağını bildirdi.

Lavlar denize bin metre uzaklıkta
Yanardağdan akan lav, 19 Eylül'den bu yana yanardağın batı tarafından denize doğru yavaşça ilerlerken 589 evi, muz tarlalarını ve 21 kilometrelik yolu yok etti. Lavlar kıyıya bin metre uzaklıkta bulunurken, sahil kesimindeki yüzlerce insan lavların denize ulaşması ve zehirli gaz salınımı beklentisiyle endişeli. Adada yanardağdaki ilk patlamadan bu yana yaklaşık 6 bin kişi de evlerinden tahliye edilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.