Hava Durumu

İngiltere'yi İkiyüzlülükle suçladı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İngiltere’nin nükleer savaş başlığı stoğunu yüzde 40 oranında arttırmasını “ikiyüzlülük” olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2021 23:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 23:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyaturktv.com/
İngiltere'yi İkiyüzlülükle suçladı

Zarif, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın İran nükleer programından duyduğu rahatsızlığı ikiyüzlülük şeklinde nitelendirerek, “Boris Johnson ikiyüzlü bir şekilde İran’ın nükleer programından duyduğu rahatsızlığı dile getiriyor. Aynı zamanda o bunları söylerken ülkesinin nükleer silah kapasitesini de artıracağını belirtiyor” ifadesini kullandı.

Dünya genelinde tüm nükleer silahların yok edilmesi gerektiğini belirten Zarif, “İngiltere ve müttefiklerinin aksine biz tüm nükleer silahların vahşi olduğunu ve yok edilmeleri gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, İngiltere'nin küresel ortamda güvenliğini sağlamak için ülkenin nükleer savaş başlığı stoğunu yüzde 40 oranında artıracağını duyurmuştu. İngiltere hükümeti, 2010 yılında bu yılın ortasına kadar 180 nükleer savaş başlığı sınırı koymuştu. Ancak Johnson önceki limiti kaldırarak, sayının maksimum 260'a çıkarılacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.